Home Crna kronika Velika pljačka u Makarskoj: Lopov znao da je vlasnik u Njemačkoj, preko...

Velika pljačka u Makarskoj: Lopov znao da je vlasnik u Njemačkoj, preko balkona upao u stan suvlasnika poznate makarska diskoteke i odmaglio s milijun kuna!

SHARE

“U Makarskoj je u razdoblju od 13. do 16. studenog nepoznati počinitelj provalio u stan, odakle je ukrao veću količinu novca.” Ovako glasi štura policijska informacija iza koje se krije vrlo zanimljiva priča, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kako se doznaje, zasad nepoznati provalnik, ili više njih, znao je da se R.M.iz Makarske nalazi u Njemačkoj, gdje je otišao njegovati teško bolesnu majku. Znao je i da se u njegovu stanu u Makarskoj nalazi sef u kojem je, po neslužbenim informacijama, bilo oko 150 tisuća eura, odnosno oko milijun kuna.

Snalažljivi lopov iskoristio je ružno vrijeme i okrilje noći te je u navedenom razdoblju susjedima uzeo drvene ljestve koje su upravo tih dana nabavili za branje maslina. Oni nisu ni znali gdje im se ljestve nalaze dok u četvrtak poslijepodne susjed nije primijetio da stoje naslonjene uz balkon.

 

Iz stana poznatog makarskog poduzetnika Roberta Marinovića na Požarima, lopovi su odnijeli 150 tisuća eura, ekskluzivno doznaje portal Megamedia!

Prema riječima očevidaca, par dana prije, susjedi Roberta Marinovića zvanog Robo, kupili su nove ljestve namijenjene berbi maslina te su ih ostavili u svom dvorištu. Prekjučer su zamijetili da nema ljestvi koje su ostavili u dvorištu, a onda su vidjeli svoje ljestve na balkonu Roberta Marinovića i otvorena vrata. Nazvali su ga, no on  im je rekao da se trenutno nalazi u Njemačkoj i čudio se kako su vrata otvorena jer je, kako kaže, sve zatvorio. Pozvana je policija koja utvrđuje okolnosti pljačke. Robert Marinović je inače poslovni partner obitelji državne odvjetnice Biljane Puharić i zajedno vode diskoteku Deep u Makarskoj.