Home Kultura Advent u Mostaru počinje 3. prosinca, pogledajte što sve donosi ove godine

Advent u Mostaru počinje 3. prosinca, pogledajte što sve donosi ove godine

SHARE

Udruženje građana ‘Advent’ u suradnji s tvrtkom ‘Mostarski sajam’ i ove godine organizira Advent u Mostaru koji će se održati od 3. prosinca 2017. do 1. siječnja 2018. godine na prostoru Kampusa Sveučilišta u Mostaru i Šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

Na konferenciji za medije Anamarija Jelonjić, ispred Udruge Advent, kazala je kako je glavni cilj bio i ove godine podariti blagdanski ugođaj u grad na Neretvi.

“Mostarski advent otvorit će se 3. prosinca i trajat će do 1. siječnja, zajedno s Novom godinom Advent se zatvara. Ove godine širimo se na lokaciju Šetnice Nikola Šubića Zrinskog u suradnji s Gradom Mostarom gdje organiziramo festival za doček Nove 2018.”, kazala je Jelonjić.

Doček Nove na otvorenom

Kako je naglasila, zabava za Novu godinu na otvorenom traje dva dana, 30. i 31. prosinca kad će biti organizirana i “Dječja Nova godina” te nastupiti Mostar Rock School Blues Band, Zoster, Mostar Sevdah Euron i Sinergija.

Jelonjić je također naglasila da će Advent u Mostaru imati i dosta humanitarnog karaktera, a samim humanitarnim činom se i otvara.

“U nedjelju 3. prosinca, to je nešto novo, palit ćemo lampione i napraviti pravu blagdansku priču. Na Rondou će stajati adventski vijenac te će se svake nedjelje paliti adventska svijeća.”

Bogat program Adventa

U ovoj godini, sve posjetitelje očekuje još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program s ciljem da se cjelokupna manifestacija podigne na veći nivo.

Kako je kazao Goran Popović, član udruge Advent, i ove godine sklopljene su brojne suradnje koje će nuditi bogat program za djecu i mlade.

Tijekom trajanja Adventa organizirat će se različite kreativne igraonice za djecu, čitaonice i pričaonice u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a, likovne radionice, radionice tehničke kulture i projekcije blagdanskih crtanih filmova, advent talenti, predstave za djecu kao i dvije humanitarne plesne revije.

Kako su istaknuli, novost ove godine bit će posebno disko klizanje kao i brojne maskote koje će uveseljavati mališane.

Također, svaku večer će se dijeliti humanitarni obroci, gdje će raditi mladi s posebnim potrebama, čime će im se dati prilika da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Organizatori ističu da će Advent raditi svaki dan ujutro od 10 sati do 23 sata navečer, a iza 16 sati će uglavnom počinjati zabavni program.