Home Zanimljivosti Konačno srušen mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju

Konačno srušen mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju

SHARE

Znanstvene studije u kojima se proučavao učinak konzumiranja hrane bogate masnoćama i masnim kiselinama na naš organizam srušile su česti mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju

Pedijatar i profesor medicine Aaron Carroll u svojoj knjizi “The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully” navodi vrlo korisne informacije.

Postoji jedna stvar koju znamo o namirnicama bogatima masnoćama i masnim kiselinama. Njihovo konzumiranje ne uzrokuje dobitak kilograma. Baš suprotno, zapravo može pomoći pri gubljenju nekoliko kilograma, navodi Carroll.

To znači da namirnice poput avokadalososa orašastih plodova bi se svakako trebale naći u našoj prehrani. Također, one osobe koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama i masnim kiselina te hranu čiji je udio rafiniranih ugljikohidrata vrlo nizak često znaju izgubiti kilograme te poboljšati zdravstveno stanje.

Tijelu su potrebne masnoće i masne kiseline kako bi ono zdravo funkcioniralo. Jer kada ne jedemo namirnice iz te prehrambene skupine, umjesto njih onda konzumiramo rafinirane ugljikohidrate i šećer, koje se često povezuje s debljanjem i pretilošću.

Naravno, bitno je znati da nisu sve masnoće jednako dobre za nas, te da bismo ih trebali najviše uzimati iz namirnica kao što su avokado, riba, orašasti plodovi i maslinovo ulje.