Home Šport Laura Ćorluka: Ljubav prema karateu me ispunjava, a zahvaljujući ocu zavoljela sam...

Laura Ćorluka: Ljubav prema karateu me ispunjava, a zahvaljujući ocu zavoljela sam i trčanje

SHARE
Potući konkurenciju povremeno se koristi u sportskom žargonu, a ovog puta portal Grude.com se potrudio napraviti priču s osobom koja bi taj žargon opravdala.

Tako je grudska karatašica Laura Ćorluka bila najbrža na prvoj uličnoj utrci u Grudama, u kategoriji srednjoškolki i za nju se s pravo može reći da je potukla konkurenciju.

Ova perspektivna sportašica ima 17 godina i pohađa treći razred opće gimnazije u Grudama. – Od malih nogu bavim se sportom, a karate treniram od svoje sedme godine. S deset sam se počela baviti mažoret plesom, međutim treninzi su postajali sve zahtjevniji, a školsko gradivo je, logično, postajalo sve zahtjevnije i trebalo je više učiti. Stoga, morala sam se odlučiti, ili mažoretkinje ili karate i izabrala sam karate. Tu je prevladala moja ljubav prema tom sportu i već desetljeće se bavim njime. To je nešto što me ispunjava i drži moj život pod kontrolom na jedan svoj način – govori nam Laura.

Ističe da je za karate veže posebna ljubav, a uz nju i ogromna želja za uspjehom i napredovanjem, unatoč tome što nije uvijek lako. – To je do sada rezultiralo položenim smeđim pojasom. Potrebno je jako puno odricanja, truda, ponekad postane i naporno, ali na kraju se uz pravu volju svaki trud isplati – govori Laura. Obitelj ističe kao najvažniji oslonac. – Da ne zaboravim napomenuti da ništa od ovoga danas ne bih postigla bez moje najveće podrške, naravno, obitelji. Posebna su mi zadovoljstva putovanja na natjecanja, a uz BiH bili smo i na nekoliko natjecanja u Hrvatskoj, Austriji i Italiji. Kroz ovaj sport sam stekla jako puno prijatelja što mi je najveća nagrada – kaže.

Za kraj, ističe i tajnu uspjeha na natjecanju, utrci kroz Grude. – Zbog karatea, naravno, redovito održavam kondiciju, a to mi je najdraže činiti trčanjem. Ljubav prema trčanju dugujem svojem tati koji mi je najveći motivator na tome putu. Čim sam čula za maraton prijavila sam se kao prvo zbog novog iskustva, a kao drugo radi mog natjecateljskog duha – završava Laura. A sve to rezultiralo je, naravno, pobjedom.