Home Društvo Iscjelitelj Braco rodom iz ljubuškog sela Grab proslavio 50 rođendan: U zagrebački...

Iscjelitelj Braco rodom iz ljubuškog sela Grab proslavio 50 rođendan: U zagrebački dom popularnog iscjelitelja nahrupile horde obožavatelja

SHARE

Horde ljudi naoružanih buketima u četvrtak su od jutra strpljivo čekale pred kućom poznatog iscjelitelja Brace na zagrebačkom Srebrnjaku kako bi u povodu njegova jubilarnog 50. rođendana dobili priliku suočiti se s njegovim – pogledom.

Jer, upravo pogledom, kažu Bracini sljedbenici kojih svake godine ima na tisuće iz cijeloga svijeta, iscjelitelj širi svoju energiju. Za tu je prigodu u četvrtak pokraj raskošne Bracine kuće bio postavljen i veliki šator u kojem je primao brojne poklonike, pritom, kao i obično, ne izgovorivši niti jednu riječ. Osim obožavatelja Bracina lika i djela, kroz dvorišna vrata na Srebrnjaku u četvrtak je ušao i kombi poznate zagrebačke slastičarnice.

“Braco unutra prima ljude. Uđe nas po 300 do 350 odjednom. Ima ih dosta koji su tu prvi put pa im prezenteri kažu nekoliko rečenica o Braci. On ništa ne govori. Dovoljan je samo njegov pogled”, priča David iz Slovenije koji Braci dolazi već osam godina.

Zagreb, 231117. Iscjelitelj Braco proslavio je 50-ti rodjendan u svom domu na Srebrnjaku gdje se okupio poveci broj ljudi. Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Cvijeće se, kaže, donosi u znak zahvalnosti, ali nije obavezno. Važno je, tvrdi, ono što imaš u srcu. Nakon seanse svaki sljedbenik iz kuće odlazi s drugim buketom. Poklonici ne dolaze na Srebrnjak samo za Bracin rođendan, nego i određenim danom u tjednu, a kad iscjelitelj nije prisutan, jer putuje svijetom iscjeljujući, probleme sljedbenika rješava putem snimke svoga glasa jer je pogled, naravno, nemoguće prenijeti.

A na pitanje koja je filozofija Bracina nauka, odnosno iscjeljivanja, David opisuje: “Primaš ljubav i energiju i pružaš je drugima. Otkad dolazim Braci, sve mi je u životu krenulo nabolje”. Iako nitko nije precizirao kako Bracin pogled utječe na život, okupljeni složno tvrde da je sve što se o Braci priča istina te da je on sam “svjetlost, ljubav i mir”, bez puno riječi, štoviše – bez ijedne izgovorene. No, nije pogled i snimljeni zvuk glasa jedino što Braco nudi  poklonicima – tu su i knjige, što njegove, što njegova mentora Prokića i drugih, kao i DVD-i.