Home Crna kronika Stravično ubojstvo Hrvatice u Münchenu: Suprug je izbo nasred ulice, troje djece...

Stravično ubojstvo Hrvatice u Münchenu: Suprug je izbo nasred ulice, troje djece ostalo bez majke

SHARE

Hrvatska obiteljska drama svoj je epilog doživjela nasred münchenske ulice – suprug alkoholičar u Naupliastraßeu je ubio svoju ženu koja je ondje otišla ”trbuhom za kruhom”.


Marina i Josip, 43-godišnji supružnici iz Hrvatske s troje djece, vodili su ne baš idiličan obiteljski život. On se propio i živio u mjestu 200 kilometara udaljenom od Zagreba s malom mirovinom, a ona otišla raditi u Njemačku.Nakon što joj se kleo da alkoholu nije prišao već šest mjeseci, dopustila mu je da je posjeti u Mücnhenu, gdje je radila kao čistačica. Međutim, ubrzo je shvatila da njegovom pijanstvu nema kraja te ga je odlučila zauvijek ostaviti, piše Abendzeitung.

Svađa koja je potrajala cijelu noć, s četvrtka na petak završila je mučnom tišinom oko četiri ujutro. Josip je Marini nasred ulice zadao smrtonosne ubode. Kada su vidjeli što se dogodilo, susjedi su pozvali policiju i hitnu pomoć te je žena s ubodnim ranama prevezena u bolnicu, ali prekasno. Zbog teških ozljeda liječnici joj nisu mogli spasiti život.

Marinina sestra Željka ispričala je da joj je Josip obećavao da u čašicu više nikada neće zaviriti, ali obećanje je bilo teško ispuniti. ”Ne mogu živjeti bez tebe, molim te primi me natrag”, molio je Josip prije nego joj je oduzeo život.

”Tri su sina ostala bez majke. Nadam se da će Josip provesti ostatak života u zatvoru”, ispričala je Željka kod koje je Marina stanovala u Münchenu.