Home Vijesti ‘Čudna brada od Mostara grada”: Najljepše bradonje na prvom festivalu brade

‘Čudna brada od Mostara grada”: Najljepše bradonje na prvom festivalu brade

SHARE

U Mostaru će  danas 26. studenog s početkom u 18 sati biti održan prvi festival brade u BiH ”Čudna brada od Mostara grada 2017. godine”.

Kako nam je rekao organizator Irenej Čule 11. mjesec nije slučajno izabran. Naime, 11. mjesec je poznat kao ”Movember” u kojemu muškarci puštaju brkove i bradu kako bi ukazali na rak prostate i testisa kod muškaraca.

”Odlučili smo se organizirati događaj zadnje nedjelje u studenom, kako bi muškarci cijeli mjesec mogli puštati brkove i bradu, te se na kraju prijaviti na naš događaj”, rekao je Čule za Bljesak.info.

Čule je rekao kako je cilj da ovaj događaj postane tradicija. Rekao je kako će biti održan izbor najboljih bradonja u više kategorija. Najbolje bradonje će birati regionalnih žiri sastavljen od barbera iz regije.

Najljepši bradonja

”Kategorije u kojima će se natjecati ”bradonje” ovise o osobama koje se prijave. Birat će se najbolja brada, najluđa brada, najduža brada, najduži brkovi. Posebna kategorija bit će izbor najljepšeg bradonje po mišljenju ženskog žirija. Tu će ulaziti cjelokupni look natjecatelja”, rekao je Čule i dodao da su za sve natjecatelje osigurane vrijedne nagrade.

Članovi žirija će biti poznati barberi iz Sarajeva, Splita i Zagreba. Barber iz Sarajeva Alen Demirović će održati mini edukaciju. On će na modelu pokazati kako šišati i održavati bradu, dijelit će savjete o njezi brade, te objasniti predrasude o ”bradonjama”.

Besplatno uređenje brade

Tijekom cijelog događaja će svi zainteresirani će moći urediti bradu. Njima će brade urediti mostarski barberi Miralem Demirović i Kolinda Zovko.

”Htjeli smo promovirati domaće snage. Oni će cijelo vrijeme događaja besplatno uređivati sve one koji žele uraditi bradu. Objasnit će svim zainteresiranima gdje uređivati bradu u kojim salonima, na koji način”, rekao je Čule.

Događaj organiziraju tvrtka MK-Color Mostar i Kutak za bradonje. Također na događaju će biti postavljen promotivni štand s preparatima za njegu brade.

Više o događaju potražite ovdje.