Home Nekategorizirano Večeras u Mostaru, Ljubuškom i diljem Herceg-Bosne spontana okupljanja uz molitvu...

Večeras u Mostaru, Ljubuškom i diljem Herceg-Bosne spontana okupljanja uz molitvu i paljenje svijeća

SHARE

U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO-a  pozivamo sve žitelje Ljubuškog na spontano okupljanje, danas 29.studenog 2017. godine u 19:00 sati na središnje Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom, povodom današnje presude i smrti pokojnog generala HVO-a Slobodana Praljka.

Na miran i dostojanstven način odajmo počast preminulom generalu Praljku i ostalim nepravedno osuđenim čelnicima HZHB. Zajedno ćemo upaliti svijeću i moliti za sve hrvatske branitelje!

Nakon šokantne drugostupanjske presude u Haagu liderima Herceg-Bosne, kojom je zapravo potvrđena prvostupanjska presuda i samoubojstva generala Slobodana Praljka, Hrvati iz Mostara će u 18 sati prisustvovati svetoj misi za generala Praljka.

-Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata poziva sve večeras na svetu misu u 18 sati za generala Slobodana Praljka diljem Bosne i Hercegovine.

General Praljak je ovim činom pokazao što misli o presudi Haaškog suda, a samim time je svima dokazao koliko ga boli ono što mu je nametnuto. Ovim hrabrim činom general je nastojao dokazati da Hrvati nikada nisu bili narod koji je napadao, već isključivo narod koji je branio ono što je oduvijek bilo njihovo, hrvatsku grudu.

Herceg-Bosna će ostati ideal slobode kako generala Praljka, tako i svih Hrvata Bosne i Hercegovine. – stoji u priopćenju Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Nakon toga, točnije u 19.00 sati, zakazano je spontano okupljanje na Trgu hrvatskih velikana ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru gdje će paljenjem svijeća odati počast generalu Praljku i preostaloj petorici osuđenih čelnika Herceg Bosne. Spomenimo i kako su ugostiteljski objekti diljem Zapadnog Mostara zatvorili svoja vrata u spomen na preminulog generala Praljka.

Osim u Mostaru i Ljubuškom, skupovi su zakazani u Širokom Brijegu i Tomislavgradu.