Home Društvo FOTO: Postavljen nogostup u središtu, radovi se nastavljaju

FOTO: Postavljen nogostup u središtu, radovi se nastavljaju

SHARE

Nastavlja se projekt uređenja Ijubuških ulica i ukupnog sređivanja i dotjerivanja gradskog područja. Riječ je o jako značajnom projektu kojim je znatno izmijenjeno lice grada. Trenutačno je pozornost usmjerena na središnju Ijubušku ulicu. Ulicu hrvatskih branitelja, točnije na njezinu južnu polovinu od kružnog toka kod Novog groblja do raskrižja sa semaforom pokraj Osnovne škole, u kojoj su radovi počeli sredinom rujna.

Taj dio je doista bio u lošem stanju, s brojnim neravninama koje su kod vozača automobila izazivale nelagodu, a u isto vrijeme stvarala se loša slika o gradskom izgledu. Završeno je asfaltiranje oko 700 m kolnika, čime je zaokružen glavni dio ukupnog posla.

– Završen je nogostup na cijeloj zapadnoj strani ulice i polovina na istočnoj, postavljena je kocka i ostavljene rupe za posaditi drveće te nastavljamo s radovima i na preostalom dijelu. Odmah ćemo raditi horizontalnu signalizaciju na asfaltiranom dijelu i nastavljamo s radovima na rješavanju tzv. trokuta tu dokle smo došli s asfaltom. To je račvanje pokraj nekadašnjeg poduzeća Trgocoop, gdje se odvaja ulica koja ide južno prema Gimnaziji, a cilj je napraviti urednije i praktičnije rješenje od onog koje je već postojalo. Planiramo završiti dio Ulice hrvatskih branitelja prije raskrižja za Dom zdravlja, oko 30 m, i time ćemo okončati radove u ovoj godini. Odmah nakon Nove godine, ovisno o vremenu, planiramo s nastavkom radova na kružnom toku za Dom zdravlja i OŠ Marka Marulića – objašnjava dipl. ing. grad. Stanko Musa, savjetnik općinskog načelnika za općinski razvitak.

Fotografija Ljubuški portal.

Vrijednost radova u Ulici hrvatskih branitelja, onih koji su dosad završeni i koji će se još uraditi do Božića, iznosi oko 300.000 KM. Financira ih općina Ljubuški.

– U sljedećoj godini planirali smo završetak nogostupa na zaobilaznici, od završenog dijela niže raskrižja za Pregrade do kružnog toka pokraj Novog groblja. Trenutačno tu završavamo javnu rasvjetu i ona će se staviti u uporabu do Božića. Predstoji i projekt zapadne obilaznice, za koji je urađena projektna dokumentacija. Ali to ne ovisi o nama, to će financirati JP Ceste FBiH -zaključio je Stanko Musa.