Home Društvo Fotografije iz Haaga nakon što je Praljak popio otrov: “Sve službe su...

Fotografije iz Haaga nakon što je Praljak popio otrov: “Sve službe su bile u potpunoj paralizi”

SHARE
“Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju”

Eugen Jakovčić, član Documente, na svom Facebook profilu objavio je fotografije uslikane nakon  izricanja sudske presude Slobodanu Praljku koji je nakon iste popio otrov, zatim preminuo.

Objavu koju je napisao uz fotografije prenosimo u cijelosti:

– Trudim se posložiti dojmove jučerasnjeg ICTY dana ali mi bas ne ide. Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravomoćnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam “reci mi da sanjam”.

Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.

Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj je histerizirala po auli suda trazeći od glasnogovornika Tribunala da je hitno odvede predsjednkiku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanjana da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajuci žalbenog vijeća u predmetu Prlic i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima vaznijih stvari za obaviti.

Dok smo iščekivali nastavak sudjenja, u auli suda su se muvali neki čudni likovi sa šalovima na kockice. Bizaran trenutak je kada mi u zgradi Tribunala prilazi jedan iz te kockaste skupine s pitanjem jesam li ja iz Documente, konstatirajući kako sam vjerovatno zadovoljan osuđujućom presudom našim uznicima.

Poslije sam čuo da ga je novinar HRT-a Tihomir Vinković smirivao objašnjavajući kako je nezgodno da se to radi na UN-ovom sudu i u stranoj zemlji, i da to ostavi za Hrvatsku.

Ne ponovilo se !!!! – napisao je.