Home Šport Hrvatskoj teška skupina, otvaramo s Nigerijom!

Hrvatskoj teška skupina, otvaramo s Nigerijom!

SHARE

U Moskvi je danas u 16 sati po hrvatskom vremenu održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se iduće godine odigrati u Rusiji u 11 gradova na 12 stadiona.

Ples kuglica donio je Hrvatskoj vrlo nezgodnu skupinu. Kao nositelji u skupini D postavljeni su Argentinci, predvođeni jednim od najboljih nogometaša svih vremena, Lionelom Messijem. Iz treće jakosne skupine stigao nam je Island s kojim smo se sastali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, u Zagrebu je naša reprezentacija slavila rezultatom 2:0, dok je na Islandu bilo 1:0 za Skandinavce. Iz posljednje jakosne skupine ždrijeb nam je dodijelio Nigeriju, jednu od najjačih afričkih momčadi.

SKUPINA D

1. kolo
16. lipnja: Argentina – Island (16, Moskva), Hrvatska – Nigerija (21, Kaliningrad)

2. kolo
21. lipnja: Argentina – Hrvatska (21, Nižnji Novgorod)
22. lipnja: Nigerija – Island (18, Volgograd)

3. kolo
26. lipnja: Island – Hrvatska (21, Rostov na Donu), Nigerija – Argentina (21, St. Peterburg)

TIJEK ŽDRIJEBA

Nigerija je posljednji protivnik Hrvatske i upravo s njima će Vatreni otvoriti prvenstvo u Kaliningradu, 16. lipnja u 21 sat.

I treći pot je završen, Hrvatskoj stiže stari znanac – Island. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo smo igrali upravo s njima, u Zagrebu smo slavili 2:0, a na Islandu je bilo 1:0 za Island. Prvu utakmicu u skupini će igratiArgentina i Island, a mi ćemo otvoriti s protivnikom iz četvrte jakosne skupine.

Maradona je svojoj Argentini doveo našu reprezentaciju. Hrvatska je na poziciji D3, tako da nećemo otvarati prvenstvo s Argentinom.

Izvučene su sve reprezentacije iz najjačeg pota, na redu je podskupina u kojoj je Hrvatska, a sreću će nam donijeti Diego Maradona.

Rusija kao domaćin otvara Svjetsko prvenstvo i automatski ide na poziciju A1.

Legende koje će sudjelovati u izvlačenju su: Gordon Banks, Nikita Simonjan, Diego Forlan, Diego Maradona, Laurent Blanc, Cafu, Carles Puyol i Fabio Canavarro, a šef ceremonije će biti veliki Gary Lineker.

U tijeku je glazbeno-scenski program, a najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava Miroslav Klose na pozornicu je donio pokal koji se dodjeljuje svjetskom prvaku. Njemačka je aktualni osvajač, a Klose je zabijao na četiri natjecanja i osvojio naslov 2014. godine, a tome je pridodao i jedno drugo te dva treća mjesta.

U skupini se mogu naći maksimalno dvije europske reprezentacije i po jedna s ostalih kontinenata.

Uvodni govor na samom početku ceremonije drže predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija

Skupina E:  Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan