Home Kultura Otvoren Društveni centar u Ljubuškom

Otvoren Društveni centar u Ljubuškom

SHARE

U općini Ljubuški otvoren je Društveni centar, do sada 19. društveni centar od planiranih 24 u BiH, a u sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”.

Ovaj projekt je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP BiH) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom Uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom prave Federacije BiH, Vladom Brčko distrikta i oba entitetska saveza općina i gradova. Ukupna vrijednost projekta je 14,5 milijuna KM.

“U našem projektu se pridaje izuzetna pažnja aktivizmu građana, za koji smatramo da predstavlja važan dio procesa revitalizacije mjesnih zajednica u BiH. U tom smislu su, kao projektna inicijativa, u suradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave, formirani Društveni centri koji svojim modernim sadržajima omogućuju mnoge aktivnosti koje trebaju potaknuti građane na veće sudjelovanje u razvojnim inicijativama u svojim sredinama. Naš projekt će promovirati Društveni centar u Ljubuškom i putem svojih mnogobrojnih obuka koje organiziramo za građane mjesnih zajednica”, kazala je Majda Ganibegović, voditeljica UNDP voditeljica projekta.

Ukupna vrijednost građevinskih radova, dodijeljenog namještaja i informatičke opreme za društveni centar u Ljubuškom iznosi 20,215,38 KM.

“Zahvaljujemo se predstavnicima UNDP-a, Vladi Švedske i Vladi Švicarske što pomažu našu općinu kroz projekt Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH. Rezultat ove suradnje jeste i otvaranje ovog Društvenog centra, koji će omogućiti građanima Ljubuškog veće sudjelovanej u društvenom životu. Također se zahvaljujem na podršci pri realizaciji infrastrukturnih projekata u šest mjesnih zajednica sa područja općine Ljubuški. Nadamo se da ćemo ovako uspješnu suradnju ostvariti i u budućem razdoblju”, kazao je nevenko barbarić, načelnik općine Ljubuški.

Uspješna suradnja Općine Ljubuški i UNDP-a traje već godinama i želio bih istaknuti da samiznimno ponosan na realizirane projekte od kojih bi pored ovog spomenuo projekte “integriranog lokalnog razvoja i projekt Dijaspora za razvoj čija je realizacija u tijeku”.

Poslušajte što je za Radio Ljubuški nakon otvaranja Društvenog centra rekao načelnik Nevenko Barbarić

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija