Home Vijesti Hrabra mlada Slavonka bori se s više tumora: Popela se na oba...

Hrabra mlada Slavonka bori se s više tumora: Popela se na oba brda u Međugorju i nikad se nije prepustila depresiji

SHARE

Antoniji Kraljić (22) iz Nove Gradiške, unatoč teškoj bolesti, ostao je još samo jedan ispit na fakultetu, popela se na brdo u Međugorju te se nikad nije prepustila depresiji.

Sretna sam jer mogu hodati, iako mi se ravnoteža zna izgubiti. Ne očajavam što mi se sluh još nije vratio jer sam naučila čitati s usana. Lice mi je još paralizirano, ali pomalo radim na tome, rekla je hrabra Antonia Kraljić (22).

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrabra djevojka iz Nove Gradiške o kojoj smo pisali u ožujku još se bori s brojnim tumorima, ali nikad se nije prepustila depresiji. Na Veleučilištu u Požegi ostao joj je još samo jedan ispit koji mora položiti te završni rad. Antonia je tako na korak do diplome na Stručnom upravnom studiju.

– Krajem listopada idem u Varaždinske toplice kako bih poboljšala ravnotežu hodanja. Što se tiče tumora, mojih podstanara, kako ih u šali zovem, ima ih još, i to dosta, a najveći problem stvaraju zato što se svi nalaze na živcima, pa ako i neki tumor počne rasti, potrebno je brzo reagirati. Za sada je najviše upitan jedan kraj sljepoočnice, koji je najveći, i njega liječnik planira operirati, ali za sada ne raste. Iako je ovo jedna dugoročna i relativno teška borba, mene to kao da je podiglo. Više ništa ne shvaćam zdravo za gotovo, počela sam biti zahvalna na svakoj sitnici koju u životu imam, ne osvrćem se na ono što bi možda neki rekli da je loše – otkrila je Antonia.

Dodala je kako vjeruje da se u životu sve događa s razlogom.

– Neki nam se razlozi u ovom trenutku mogu učiniti neshvatljivima, ali vjerujte, sve ima svoju svrhu, kako sve dobro što nam se događa, tako i ono manje dobro. Unatoč svemu što me čeka, ja sam pozitivna i planiram takva ostati – neustrašivo će djevojka.

Usput se zahvalila mnogima koji su joj pomogli financijski nakon što smo pisali o njoj. Posebno ju je razveselila osoba koja je njoj, njezinoj mami i bratu uplatila put u Međugorje.

– Dok nisam mogla hodati zavjetovala sam se Majci Božjoj da ću, ako prohodam, doći u Međugorje. Na kraju sam se popela na oba brda – ponosna je Antonia.

Izvor: 24sata.hr