Home Crna kronika Ljubušak optužen da je skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene četiri...

Ljubušak optužen da je skrivio prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene četiri osobe

SHARE

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke podignutu protiv Darke Juriča rođenog (1982.) u Ljubuškom, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila 30. studenog 2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti M-6 Grude-Ljubuški.

”Optuženi se tereti da je upravljao vozilom marke Mercedes-Benz pod utjecajem alkohola od 0,67 promila, te da se kretao brzinom od oko 83 km/h, dvostruko većom od prometnim znakom dopuštene.

Uslijed takve vožnje ulaskom u oštri zavoj izgubio je kontrolu nad vozilo i prešao na suprotnu kolničku traku kojom se u tom trenutku kretalo vozilo marke VW Golf kada je došlo do sudara.

Posljedicom sudara vozač vozila Golf zadobio je teške tjelesne ozljede, suvozač u istom vozilu lake tjelesne ozljede, a suvozač i suputnik u vozilo marke Mercedes-BEnz zadobili su lake tjelesne ozljede”, izjavio je za jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Ročište radi izjašnjenja optuženog o krivnji zakazano je pred Općinskim sudom u Ljubuškom za 19. prosinac 2017. godine.