Home Crna kronika Grude: U dvorištu osnovne škole automobil udario sedmogodišnje dijete

Grude: U dvorištu osnovne škole automobil udario sedmogodišnje dijete

SHARE

Lakše tjelesne ozljede zadobio je u ponedjeljak oko 14 sati sedmogodišnjak ispred osnovne škole u Grudama nakon što ga je udario automobil.

Ovakav scenarij mogao bi se češće ponavljati, a nažalost i s težim posljedicama budući da stanje s automobilima i školarcima prelazi sve mjere sigurnosti.

Osnovna škola u Grudama ima veliki problem neriješenog školskog dvorišta koje je pretvoreno u parkiralište, a ni skupa s dvorištem nije dostatno za sva vozila, od nastavnika do roditelja, koja dolaze pred školu.

Nerijetko nastane stanje prometnog kaosa, pogotovo za vrijeme kišnih dana kada roditelji žele dovesti ili odvesti svoju djecu pred ulaz škole, čime se ugrožava sigurnost djece koja često u prometu znaju biti nestašna, piše Grude-online.info.

Isti parking, odnosno dvorište škole, koriste i roditelji koji po svoju djecu dolaze u vrtić, a dodatne probleme prave i autobusi koji na isto mjesto dolaze po učenike.

Ni put do škole nije u boljem stanju pa se dva automobila jedva mogu mimoići s tim da opet tu najgore može proći pješak ako se nađe na njemu u datom trenutku.

Je li došlo vrijeme da nastavnici i roditelji dobiju parking, a djeca zatvoreno dvorište ili treba čekati da se dogodi neka nezgoda s težim posljedicama postaje glavno pitanje nadređeni.