Home Politika Plenković danas s predstavnicima HNS-a u Mostaru

Plenković danas s predstavnicima HNS-a u Mostaru

SHARE

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas će u Mostaru razgovarati sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora.

Plenković je sinoć u Mostaru izjavio da je došao u dvodnevnu posjetu da bi s vodstvom Hrvata u BiH razmotrio okolnosti nakon presude Haškog tribunala liderima Herceg-Bosne, te vidio kako Hrvatska može pomoći sunarodnicima u BiH.

Želimo da vidimo na koji način Hrvatska može da pomogne Hrvatima u BiH, kako u pogledu suradnje dvije zemlje, jačanja konstitutivnosti Hrvata u BiH, zaštite njihovih prava, tako i u pogledu svih procesa koji su pred nama, a znamo da je naredna godina izborna, rekao je Plenković novinarima.

On je naveo da je Hrvatska uz BiH i Hrvate u toj zemlji.

Učinit ćemo sve da Hrvati ovdje budu dugoročno ravnopravan narod, istaknuo je premijer Hrvatske.

Plenković je naglasio da mu je važno da provjeri kakvo je raspoloženje u političkom vodstvu i braniteljskim udruženjima nakon haške presude političkim i vojnim liderima Herceg-Bosne.

Plenković je sinoć sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položio vijenac na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača.

Čović je zahvalio Plenkoviću za posjetu i najavio da će s njim razgovarati o presudi, ali i o mnogim drugim temama u vezi sa položajem hrvatskog naroda.