Home Društvo Udruga Hrvatska zvona pokreće peticiju pod naslovom ‘Protiv progona i diskriminacije’

Udruga Hrvatska zvona pokreće peticiju pod naslovom ‘Protiv progona i diskriminacije’

SHARE

Potpisanu peticiju dostavit će na sve odgovarajuće domaće i inozemne adrese.

Udruga Hrvatska zvona (15. XII. 2017.) pokreće peticiju pod naslovom „Protiv progona i diskriminacije“. U peticiji su sadržane četiri točke u kojima zahtijevamo:

1. Pravedno suđenje za kaznena djela ratnog zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela
2. Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH
3. Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)
4. Donošenje izbornog zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Ovom prilikom pozivamo sve Hrvatice i Hrvate da se odazovu i svojim potpisom potvrde i na ovaj način podrže zahtjev za minimumom pravde i pravičnosti i za hrvatski narod.

Dragi prijatelji, zaustavimo progon hrvatskih branitelja i zaustavimo poništavanje demokratski izražene izborne volje hrvatskoga naroda. Potpisanu peticiju dostavit ćemo na sve odgovarajuće domaće i inozemne adrese.

Pozivamo i sve dragovoljce koji će nam pomoći u potpisivanju peticije (u prikupljanju potpisa). Našu hrvatsku mladež pozivamo i potičemo da budu nositelji ove akcije.

Hvala svima koji se odazovu. I unaprijed hvala svima koji potpišu.

Dosta je šutnje. Neka se čuje i naš glas, poručuju iz udruge Hrvatska zvona.