Home Crna kronika VIDEO Mladići iz BiH snimali se kako voze 200 km/h, nekoliko trenutaka...

VIDEO Mladići iz BiH snimali se kako voze 200 km/h, nekoliko trenutaka kasnije poginuli u nesreći

SHARE

U NOĆI s nedjelje na ponedjeljak, oko 2:30 sati u mjestu Đurđevik kraj Živinica, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradala dvojica 21-godišnjaka, Ahmed i Enes Muratović.

Kako piše Tuzlanski.ba, do nesreće je došlo kada je Enes uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad automobilom, nakon čega je udario u betonsku ogradu uz dvorište kuće koju je automobil probio te se zabio u kuću.

Osim dvojice 21-godišnjaka, u automobilu je bio i 16-godišnjak koji je sjedio na stražnjem sjedalu, a koji je nakon nesreće hospitaliziran u Sveučilišno-kliničkom centru u Tuzli. Prema posljednjim informacijama njegovo je stanje stabilno.

Objavili video vožnje na Instagramu?

Kako piše Tuzlanski.ba, izvlačenje tijela dvojice mladića iz smrskanog automobila trajalo je oko dva sata.

Osim toga, isti portal javlja i kako je Ahmed Muratović samo par trenutaka prije nesreće na svojem Instagramu objavio video u kojem je prikazana brza vožnja. Vozili su preko 200 km/h po kolniku koji je te noći bio mokar i sklizak.

Tuzlanski.ba objavio je i fotografije s mjesta nesreće za koje su napisali da su objavljene na Facebooku i to kako bi poslužile kao opomena onima koji brzo prebrzo voze.