Home Politika Za tri godine mandata i 5.500KM mjesečne plaće Komšić nije postavio nijedno...

Za tri godine mandata i 5.500KM mjesečne plaće Komšić nije postavio nijedno zastupničko pitanje!

SHARE

Iako se javnosti predstavlja kao “predstavnik građana koji su ga birali”, iako vrlo često daje zapaljive izjave kako bi, na krilima istih, zapravo politički profitirao, predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, svoje parlamentarne političke obaveze gotovo da ne izvršava, iako za isti uredno prima plaću. Za tri godine sjedenja u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, prema statistici web stranice Parlamenta BiH, Željko Komšić nije postavio niti jedno zastupničko pitanje.

Komšić kao predstavnik “stranke ljevice”, koji bi po svom opredjeljenju trebao bez prestanka boriti se za prava građana, radnika i obespravljenih, za tri godine sjedenja u Parlamentu BiH nije postavio niti jedno jedino zastupničko pitanje.

Svi problemi države Bosne i Hercegovine, sva nerealizirana rješenja, ugovori, zakoni, itd. očito nisu od interesa za rad Komšića čija je stranka, očito pod neozbiljnim rukovođenjem, došla do potpunog rasula u ideološkom, političkom i kvalitativnom smislu.

Za razliku od Komšića, njegove kolege u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kao što su Šemsudin Mehmedović, Zaim Backović, Nermina Kapetanović (čija smo pitanja provjerili, kao i nekolicine drugih zastupnika) , vrijedno rade postavljajući pitanja vlastima, tražeći odgovore, intervnecije i sl.. No, Komšić, očito, nema namjeru ulaziti u raspravu sa vlastima, kojoj je zvanično “opozicija”, već ih, upravo sjedeći i šuteći, pušta da rade kako žele dok on mirno ubire plaću tešku gotovo 5.500KM.

Inače, biografija Željka Komšića protkana je cjeloživotnim primanjima naknada sa budžeta. Do sada nitko ozbiljnije nije analizirao rad Komšića, što je mogući ishod toga da ozbiljnih tragova i nema već da je Komšić, “zalažući se za građane”, jednostavno samo primao dobru plaću kao i posljednje tri godine u Parlamentu BiH – sjedeći bez ijednog postavljenog pitanja vlastima.