Home Društvo Nevjerojatna priča o novčanici koju je Kosovar ’89. spremio u novčanik

Nevjerojatna priča o novčanici koju je Kosovar ’89. spremio u novčanik

SHARE
Marku je u Švicarsku stigao iz Kosova 1989., a novi život počeo je sa samo 20 franaka.

Muškarac koji je 2007. godine izgubio svoj novčanik pronašao ga je 10 godina kasnije. U njemu je bila i novčanica koja mu osobno predstavlja posebnu vrijednost jer ju je 1989. godine spremio u novčanik kada je s Kosova stigao u Švicarsku, piše Local.

2007. godine Pjeter Marku je izgubio novčanik dok je radio na gradilištu pošte u švicarskom Härkingen. U novčaniku su mu bili dokumenti, kreditna kartica i 500 švicarskih franaka u gotovini. No za njega najvažnija je bila novčanica od 20 franaka koju je čuvao gotovo 20 godina.

 Velika sentimentalna vrijednost

Marku je u Švicarsku stigao iz Kosova 1989., a novi život počeo je sa samo 20 franaka. Tu novčanicu nikada nije potrošio već ju je čuvao i vremenom je dobila veliku sentimentalnu vrijednost za njega.

Nakon što izgubio novčanik s kolegom je pretražio cijelo gradilište no novčanik nisu pronašli. No, prije nekoliko dana nazvali su ga iz pošte u Härkingenu kako bi mu priopćili da je zaposlenik pronašao njegov novčanik.

“Švicarci su zaista pošteni ljudi”

U njemu je još uvijek bilo 500 franaka i ona njegova “posebna” novčanica od 20 franaka za koju je mislio da je zauvijek izgubljena.

– Švicarci su zaista pošteni ljudi – kazao je Marku listu 20 Minutes.