Home Društvo POTVRĐENO: Alibaba dolazi u Srbiju

POTVRĐENO: Alibaba dolazi u Srbiju

SHARE

Državna tajnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić razgovarala je u Kini s predstavnicima kompanije za elektronsku trgovinu “Alibaba grupa” koja se interesira za poslovanje u Srbiji, priopćeno je danas. 

Kako je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priopćilo, dogovorena je suradnja kompanije “Alibaba” i tog ministarstva u oblastima turizma, e-trgovine i logistike, izvijestila je Beta.

Poslije sastanka sa čelnicima te kompanije u sjedištu grupe u Hangzhou, Matić je izjavila da će biti formirani radni timovi koji će definirati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru tih oblasti.

“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za ‘Alibabu’ od izuzetnog značaja i da će u suradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih mjeseci”, kazala je Matić.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva i “Alibaba grupe”.

Na sastanku u Hangzhou, predstavnici “Alibabe” predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svijeta i koja u ovom trenutku ima više od 11 milijuna zaposlenih i 488 milijuna aktivnih korisnika.