Home Kultura CNN svrstao Zagreb na popis 15 najboljih božićnih sajmova

CNN svrstao Zagreb na popis 15 najboljih božićnih sajmova

SHARE

Nakon što je prošle godine zagrebački Advent proglašen najboljim u Europi, ove godine je stiglo priznanje iz SAD-a! Zagrebački božićni sajam se našao na popisu najboljih na svijetu.

CNN je uvrstio zagrebački božićni sajam među 15 najboljih na svijetu opisavši ga ovako:

“Korisnici portala Europske najbolje destinacije su dvije godine za redom Advent u Zagrebu proglasili najboljim odredištem za božićni sajam u Europi. Prvo mjesto je dobio zahvaljujući brojnim uređenim ulicama prepunim malih štandova oko Trga bana Jelačića, mnogobrojnim atrakcijama za posjetitelje, klizalištu i živim ledenim skulpturama, uličnoj hrani i uličnoj glazbi.

Čak postoji i trg u gradu posvećen fuliranju (“Fuliranje”) na kojem se posjetitelji zabavljaju – plešu, pjevaju, jedu i piju.”

Na prvom mjestu se našao Strasbourg u Francuskoj, koji ima dugu tradiciju održavanja Božićnog sajma i jedan je od najstarijih u Europi, održavši prvi sajam davne 1570. godine. Slijedi ga sajam u Beču koji traje do Badnjaka, a za vrijeme trajanja nudi 20 velikih evenata za svoje posjetitelje.

Na listi iza našeg sajma našao se božićni sajam u New Yorku koji je jedan od najpoznatijih svjetskih sajmova na svijetu.

15 najboljih božićnih sajmova na svijetu:

 1. Strasbourg, Francuska
 2. Beč, Austrija
 3. Montreal, Kanada
 4. Prag, Češka
 5. Firenca, Italija
 6. Krakow, Poljska
 7. Birmingham, UK
 8. Kopenhagen, Danska
 9. Berlin, Njemačka
 10. Bruxelles, Belgija
 11. Barcelona, Španjolska
 12. Budimpešta, Mađarska
 13. Stockholm, Švedska
 14. Zagreb, Hrvatska
 15. New York, SAD