Home Društvo DOKUMENTI TZV. ARMIJE Hrvatsku djecu i žene treba odvesti u logore

DOKUMENTI TZV. ARMIJE Hrvatsku djecu i žene treba odvesti u logore

SHARE

Bošnjačka politika, u suradnji s pojedincima u bh. pravosuđu, već godinama pokušava nametnuti tezu kako tzv. Armija BiH nije imala logore, nego da se radilo o sabirnim centrima. Iako tisuće hrvatskih logoraša svjedoče o strahotama tortura u tim logorima, ubojstvima, silovanjima, bošnjačka strana i dalje negira te činjenice i inzistira na priči o sabirnim centrima, piše Večernji list BiH.

Ipak, dokumenti tzv. Armije BiH jasno potvrđuju kako je bošnjačka strana organizirala logore za Hrvate i Srbe. Samo jedan dokument, koji danas donosimo, može biti osnova za brojne sudske procese. Osim što se u njemu naređuju ubojstva čelnika HVO-a i HDZ-a u Žepču, spominju se logori u koje treba odvoditi hrvatsku djecu i žene.

– Na pravcu napada sve što je ustaško spaliti, djecu i žene pritvoriti u logoru u Vitlacima, a muškarce pobiti – stoji u naređenju koje potpisuje Galib Dervišić. Također se u dokumentu navodi kako odmah po ulasku u Žepče treba pristupiti likvidaciji hrvatskih zapovjednika i čelnika HDZ-a. Monstruozne naredbe o likvidacijama i etničkom čišćenju Žepča, na svu sreću, nisu provedene jer su hrvatske snage pružile otpor kojem se tzv. Armija BiH nije nadala. U protivnom, taj grad bi se, sudeći prema ovim podacima, pretvorio u jedan veliki koncentracijski logor. Ili, kako to kaže bošnjačka politika, sabirni centar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH…