Home Crna kronika Otac Bh. nogometaša koji je poginuo u prometnoj nesreći u Finskoj, drugi...

Otac Bh. nogometaša koji je poginuo u prometnoj nesreći u Finskoj, drugi put prolazi kroz istu tugu: ”’Trebao je kući doći za Novu”

SHARE

U kobnoj prometnoj nesreći koja se dogodila prije nekoliko dana u Närpesu u Finskoj, poginuli su mladi nogometaši Ibro Merdan i Benaris Karamović, koji su iz okolice Olova u BiH.

Automobil u kojem su bili mladići iz BiH udario je u kamion pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Još nije jasno što se dogodilo. Automobil je zbog nepoznatog razloga završio pod kamionom“, rekao je je Pasi Sillanpaa, glasnogovornik policijske postaje Osterbotten.

Ekipa “Dnevnog avaza” ispred obiteljske kuće Ibre Merdana u selu Klinčići kod Olova, razgovarala je s mladićevim ocem Hašimom.

Prema njegovim riječima, iako je Ibro završio Ekonomsku školu, položio je sve vozačke kategorije te je radio kao vozač kamiona u Olovu, sve do prije četiri godine, kada je otišao u Finsku.

Ondje je radio u plasteniku za proizvodnju krastavica. Bio je vrijedan, a ove godine je dobio i trajnu boravišnu dozvolu. Njegov šef Jan sa suprugom i kćerkom bio je prošle godine ovdje, u selu. Sjećam se kao sada, pitao sam ga kakav je moj Ibro i rekao mi je: OK, podižući palac ruke. Tada mi je ostavio četiri novčanice od 50 eura. Veliki čovjek“, plačući je ispričao Hašim.

Kaže da je Ibro volio nogomet te je s Benarisom nastupao za finskog trećeligaša Närpes Kraft.

Ne znam gdje su pošli, kao ni kako je došlo do nesreće… Ne znam ni kada će biti dženaza, jer se moraju završiti brojni papiri, nakon čega će njegovo tijelo avionom biti prevezeno. Ovdje ću ga sahraniti“, rekao je Hašim.

Da tragedija bude veća, Hašim već drugi put prolazi kroz istu tugu, jer je u ratu izgubio i 6-godišnjeg sina.

Granata ga je ubila dok je išao po loptu. To se sve dogodilo pred očima Ibre. Ibro, koji je tada imao sedam i po godina, nikad o tome nije ni riječ kazao. U travnju je Ibro trebao napuniti 30 godina, a posljednji put sam ga vidio za Novu godinu. Trebao je doći za ovu Novu godinu, ali neće“, jecajući je završio razgovor Hašim.