Home Društvo ‘Širokobriješke mame’ i njihova božićna humanitarna akcija privukla stotine Širokobriježana na druženje

‘Širokobriješke mame’ i njihova božićna humanitarna akcija privukla stotine Širokobriježana na druženje

SHARE

Kao što smo već najavljivali akcija udruge ‘Širokobriješke mame’ i ovu su godinu organizirale hvale vrijednu akciju kako bi se za nadolazeće blagdane pomoglo obiteljima u potrebi s područja Širokog Brijega.

Humanitarna akcija ili druženje pod nazivom ‘ Slatki Božić svima’ u organizaciji ovih divnih žena i majki privuklo je mnoge građane Širokog Brijega da se druže, vesele, uživaju u hrani i piću, a sve to u humanitarne svrhe.

Građani su mogli kupiti kutije s kolačima, torte, a u ponudi za jelo su bili uštipci i meza, čaj, kuhano vino, domaće rakije i žestice. Također priređena je i tombola.
„Ovo zajedništvo, želja svih građana da pomognu, poruke podrške i ohrabrenja su znak da ovo što radimo ide u dobrom smjeru. Prije svega želja nam je bila pomoći. Ali zašto ne otići korak dalje, zašto ne organizirati događaj koji će uljepšati ovo predbožićno vrijeme u Širokom Brijegu i dati gradu jednu feštu po koju ne moraju ići u susjedne gradove. Sva sredstva za organizaciju su osigurana putem sponzora.

Slatki Božić je nešto u čemu su svi htjeli sudjelovati i stvarno, kamo god smo došli, sva su nam vrata bila otvorena. Rezultat toga je i ovogodišnja tombola. Brojni građani su ponudili svoje usluge ili proizvode, pa smo zaključili da bi bilo dobro da u vrijeme darivanja darujemo i one koji će doći podržati ovu akciju- poručuju ‘Širokobriješke mame’.

Uz mnogobrojne Širokobriježane akciji su se odazvali gradonačelnik Grada Miro Kraljević i predsjednik GV Vinko Topić.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli si se ekipa iz grupe Brig, kao i Tamburaši s kamena koji su za ovu priliku svirali bez ikakve naknade.