Nakon domjenka u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž, u petak je 30 ljudi završilo u sisačkoj bolnici zbog trovanja hranom. Uzorke restanog krumpira i mesa poslali su na analizu koja bi trebala biti gotova u subotu.
Čak 30 osoba završilo je u bolnici nakon što su se u petak otrovali hranom na domjenku u petrinjskoj tvrtki NIL-Ž.
Kako javlja Portal53, na domjenku je bilo 97 ljudi, radnika i gostiju iz Hrvatske i BiH. Jeli su pečeno meso i restani krumpir, a u poslijepodnevnim satima iz tvrtke su počele stizati obavijesti o sve većem broju ljudi koji su nakon domjenka završili u bolnici.
Sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kažu da su uzeli uzorke restanog krumpira i pečenog mesa te ih poslali na analizu, a rezultati bi trebali biti poznati do kraja vikenda.
U priopćenju kompanije navodi se da je hranu osigurala tvrtka registrirana za usluge cateringa te da “ima sve potrebne sanitarne uvjete i dozvole za pripremu i posluživanje hrane“.