Home Zanimljivosti Bivši nogometaš Mario Mioč: Računica je jasna: dosta nogometa, u pjesmi je...

Bivši nogometaš Mario Mioč: Računica je jasna: dosta nogometa, u pjesmi je zarada

SHARE

Ajde, potpisat ćemo ugovor, ali otpjevaj nam nešto, rekao je trener Igor Pamić Mariju.

– Šefe, koju želite?

– Onu, ‘Bila mi je jedna topla zima’.

– Kako ne, šefe?!

I počeo je pjevati. Tako je izgledao sastanak pri potpisivanju ugovora Marija Mioča (25) s Istrom.

Nekad odličan nogometaš danas je estradna zvijezda, a večeras ima koncert u zagrebačkom noćnom klubu Urnebes. Njegov novi hit ‘Bivša draga’ u tri tjedna pogledalo je više od 300.000 ljudi.

– Shvatio sam da u našem nogometu baš i nema novca, pa je kalkulator rekao da uzmem mikrofon. Pa više sam zaradio od pjevanja nego u nogometnoj karijeri – kaže Mario, koji je snimio duet s Aleksandrom Olujićem iz “Supertalenta”. Igrao je u Prvoj HNL.

– U Sesvetama sam u napadu igrao s Franckom Ohandzom. U prvih pet kola zabio sam četiri gola a Ohandza dva. Eto, mogu reći da sam bio bolji strijelac od Ohandze, ha, ha… Onda mi je puknuo trbušni zid, pauzirao sam, probao ponovno, ali nije išlo. Ostavio sam kopačke, uzeo mikrofon i rekao: ‘Ma fućkaš nogomet, idem u pjevače!’ Odrastao je u Slavonskom Brodu s Marijem Mandžukićem, koji kaže da pjeva sjajno.

foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

– Volio bih napraviti duet s Lidijom Bačić ili Severinom.

Nogometaši su često tražili od njega da pjeva u svlačionici.

– Posljednji put tražili su da pjevam Sašu Matića. Tko najbolje pjeva od nogometaša? Hajdukovac Luka Vučko i Siniša Rožman – kaže Mario, na čijim koncertima su zaštitni znak – zgodne djevojke.

– Primjećujem ih u publici, onako, s jednim okom – kaže Mario, koji bi volio zapjevati ‘Vatrenima’. Kako pjeva, možda ga pozovu na SP u Rusiju za slavlje nakon pobjeda.