Home Društvo Hrvatski studenti u Zagrebu krenuli prema trgu!

Hrvatski studenti u Zagrebu krenuli prema trgu!

SHARE

S obzirom na brojne upite i različite komentare, dužni smo se obratiti kroz par točaka svima koji prate ovu stranicu.

1. Iza ovog prosvjeda stoje isključivo studenti iz svih dijelova RH i BiH koji su se samoinicijativno organizirali. Dakle, nitko već isključivo hrvatski studenti.

2. Cilj skupa jest pružiti podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini, ali ne samo na deklarativan način već kroz određene zahtjeve potaknuti Republiku Hrvatsku na vođenje jasnije i konkretnije politike prema Bosni i Hercegovini.

3. ”S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo” je rečenica kojom se obraćamo svim onim političkim i sudskim dužnosnicima koji su ignorirali i/ili podupirali oduzimanje kolektivnih građanskih, političkih, ekonomskih i ustavnih prava hrvatskom narodu u BiH. Ovime želimo reći vlastima RH da želimo konkretnu, sigurnu, nacionalnu i stratešku politiku prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

4. Mi smo mladi ljudi, ljudi usmjereni na znanje i budućnost. Mi želimo ostati u Domovini i stoga potičemo vlasti da krenu u vođenje istinske politike, politike koja štiti čovjeka i njegova osnovna prava. Svaka druga politika, koja ignorira ili oduzima nečija ljudska prava, jest za nas neprihvatljiva i nedržavnička,

5. Ovim putem želimo pozvati sve fizičke i pravne osobe, bez obzira na ideološku i svjetonazorsku opredjeljenost, da dođu na skup solidarnosti i da svi zajedno ujedinjeni protiv nepravde kažemo vlastima RH što od njih očekujemo.

Vidimo se na Trgu!
Hrvatski studenti

Fotografija Hrvatski studenti protiv nepravde.