Home Društvo Ivana Runjić prokazala novinarku koja je objavila lažnu vijest o Oliverovoj smrti

Ivana Runjić prokazala novinarku koja je objavila lažnu vijest o Oliverovoj smrti

SHARE

“Kao nositelji projekta digitalne mreže RTL-a, iskreno žalimo i ispričavamo se gospodinu Dragojeviću, obitelji te našim čitateljima. Neistinite informacije o Oliveru Dragojeviću počele su kružiti tijekom subotnjeg popodneva po društvenim mrežama, a Splitski dnevnik koji se nalazi unutar RTL-ove digitalne mreže i sadržajno djeluje samostalno, objavio je navode bez službene potvrde”, stigla je isprika iz RTL-ova odjela komunikacija nakon objave neistinite informacije o pjevačevoj smrti u ranim večernjim satima u subotu na portalu Splitski dne,vnik.

Neslužbena informacija o navodnoj smrti pjevača, koji se bori s teškom bolešću na odjelu Onkologije u splitskoj bolnici na Firulama, izazvala je lavinu emocija među njegovim nebrojenim obožavateljima, a ponajprije povrijedila pjevača i članove njegove obitelji.

“Neslužbena vijest s Onkologije”, zapravo lažna vijest, proširila se munjevitom brzinom… Splitski dnevnik je jedno vrijeme članak o Oliveru uklonio, zatim je bio opet objavljen, ne više kao glavna vijest na naslovnici, nego tek u zaglavlju, da bi ubrzo bio posve maknut s portala. U prvoj verziji je kao autorica bila navedena novinarka Jelena Šarić, da bi u jednom trenutku tekst bio potpisan samo sa Splitski dnevnik. U svim verzijama teksta stajala je rečenica kako su vijest “neslužbeno doznali s odjela Onkologije”.

Buknule društvene mreže

U međuvremenu su buknule društvene mreže, a telefoni se, što je potrajalo sat ili dva, žarili do usijanja. Predugo je u javnosti trajalo to razdoblje bolne napetosti, što je uzrokovalo i nepotrebna uzrujavanja, ponajprije teško bolesnog pjevača i članova njegove obitelji, koji uz pomoć liječnika i medicinskog osoblja čine sve što je u njihovoj moći kako bi liječenje urodilo plodom. Mir je sve što Oliveru treba u ovim trenucima…

“Oliver je dobro i liječenje se nastavlja. Molimo, ne vjerujte dezinformacijama koje trenutno kruže”, javnost se konačno umirila tek nakon objave na pjevačevu službenom Facebook profilu, nakon čega su svi odahnuli, a mediji počeli prenositi kako je omiljeni Oliver, glazbena institucija koju njegovi obožavatelji gotovo smatraju članom obitelji – živ.

Na RTL-u nisu htjeli komentirati jesu li zbog sramotnog propusta na portalu Splitski dnevnik posegnuli za najstrožim sankcijama, ali je zatoIvana Runjić, kći čuvenog autora Zdenka i bliska prijateljica obitelji Dragojević, odlučila javno obznaniti što misli.

Obitelji Runjić i Dragojević veže višedesetljetno prijateljstvo okrunjeno brojnim antologijskim glazbenim suradnjama njihovih očeva, pa otud i Ivanina potreba za zaštitom najbližih.

“Jednom sam obećala da ću ovakve ljude uvijek prozivati. Ovo je odgovorna urednica portala za kojega do sada nitko nije čuo, a koji je objavio ‘vijest dana’. Neka se zna da ovakve ‘vijesti’ imaju lice”, napisala je Ivana Runjić objavivši uz post na svojemu Facebook profilu i prikaz profila novinarke koja je bila potpisana kao autorica teksta na Splitskom dnevniku. Ubrzo je reagirala Oliverova supruga Vesna

Lica jadnika bez empatije

“Ako je netko povjerljiv izvor informacija, onda sam to ja. Oliver je dobro i nije životno ugrožen. Hvala im na nezaboravnoj večeri koju su nam pripremili, nama i medicinskom osoblju, i šoku koji su doživjeli naši prijatelji i moja familija u Dubrovniku. Ivana, hvala ti. Volim vidit lica jadnika bez imalo empatije”, osvrnula se Vesna Dragojević na Ivaninu objavu, da bi ista nakon nekog vremena nestala s Facebook profila kćeri Zdenka Runjića.

“Ovo nije prvi put da zbog nekih stvari prozivam novinare. S obzirom što sam prošla s ocem… Već sam jednom prilikom na Facebooku pisala na tu temu i sada sam naprosto željela reći da takve vijesti imaju lice. Iza takvih gluposti stoje ljudi. Konkretnna osoba je to pisala i konkretna osoba je to objavila. I moraš biti odgovoran, ukoliko si glavni urednik, naprosto moraš biti odgovoran za ono što objavljuješ”, nedopustivim Ivana Runjić smatra potez novinarke Splitskog dnevnika, to više što je mislila kako, nakon svojedobne objave fotografije njezina oca na bolničkim nosilima (prvi put je reagirala tada), više nikada neće biti primorana pisati slične statuse.

“Što se tiče uklanjanja posta s Facebooka, nema tu ničeg osobitog. Prošlo je, nema potrebe da stoji javno… Postavljam postove i onda ih brišem. To mi je inače praksa, tako da i u ovom slučaju nema ničeg posebnog”, zaključila je Ivana Runjić.

Bezuspješno smo pokušali i stupiti u kontakt s novinarkom Jelenom Šarić, no jedina vidljiva informacija o njoj je Facebook profil na kojemu više ne piše urednica Splitskog dnevnika, što je stajalo još u subotu navečer.

Da ovih dana nije dobro zvati se Jelena Šarić, svjedoči i bizarna činjenica – u odjelu promocije RTL-ova programa radi njezina imenjakinja i prezimenjakinja koja sve ovo vrijeme, od objave lažne informacije o Oliverovoj smrti, doživljava brojne neugodnosti od nepoznatih joj ljudi, koji misle da je ona autorica spornoga članka. Jelena Šarić iz odjela promocije RTL-ova programa i Jelena Šarić iz Splitskog dnevnika dvije su različite osobe.