Home Crna kronika Uhićeni pljačkaši tržnog centra Bingo u Hadžićima i Bugojnu, ukrali 170.000 KM

Uhićeni pljačkaši tržnog centra Bingo u Hadžićima i Bugojnu, ukrali 170.000 KM

SHARE
Riječ je o osobama inicijala M.O. P.H. i T.MU, svi iz Sarajeva. U intenzivnoj potrazi za razbojnicima sudjelovali su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK, PU Bugojno i PS Bugojno te Obavještajno-sigurnosna agencija BiH.Dana 11/12.2017. godine u suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova kojom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela. Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom ‘policija’, rotacijska svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih kaznenih djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela.Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava, kaže se u priopćenju FUP-a.

FUP je saopćio kako se ukupna otuđena suma novca kreće oko 170.000 KM.

U tijeku je kriminalistička obrada nad uhićenim osobama koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela “Organizirani kriminal” 342., “Razbojništva” 289. stav 2. “Teške krađe” 287. i KZFBiH biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Podsjećamo, počinitelji oružane pljačke su u nedjelju oko 19 sati nasilno otvorili bočna vrata tržnog centra. Zatim su uz prijetnju oružjem prema zaštitarima otuđili novac u iznosu blizu 64.000 KM te pobjegli vozilom marke Audi A4 u nepoznatom pravcu. Nekoliko sati poslije pljačke bugojanski policajci pronašli su izgorjeli Audi A4 u naselju Goruša.

Dana 22. listopada opljačkan je Bingo u Hadžićima nedaleko od Sarajeva.