Home Društvo Faze u karijeri kroz koje će proći svaka žena

Faze u karijeri kroz koje će proći svaka žena

SHARE

Potpuno je normalno da svaka žena na poslovnom planu doživi brojne uspone i padove, pogotovo ako pokušava ostvariti balans između karijere i obitelji. Kroz pojedine faze koje navodimo proći će svaka žena…

Kritika

Svaka žena suočiti će se sa nizom izazova tijekom svoje karijere, a kritike su jedan od njih. Netko će kritizirati način na koji obavljate svoj posao, ili vašu sposobnost rješavanja problema, što može učiniti da se obeshrabrite ili osjetite inferiorno, prenosi Super žena.

Promjene

Većina žena će doći u situaciju da poželi promijeniti radno mjesto, oblast rada ili jednostavno napraviti pauzu iz nekog osobnog razloga, poput trudnoće. Ove promjene, nažalost, mogu uzrokovati brojne emotivne promjene zbog kojih žena može izgubiti želju za daljim napretkom u karijeri.

Zbunjenost

Uslijed osobnog rasta i razvoja često se mijenja način na koji razmišljamo, a nije rijetkost da ženama napredak na poslovnom planu unese i konfuziju u život jer im postaje sve teže da ostvare balans između karijere i obitelji. Rješavanje ovog problema nekada iziskuje suviše vremena i energije.

Povratak na posao

Kada se žena odluči vratiti na posao, može se dogoditi da u tom trenutku nema jasno u vidu što bi dalje željela raditi, odnosno u kojem bi pravcu željela da se njena karijera dalje odvija. Ovaj period rezerviran je na postepeno vraćanje na prethodnu rutinu.

Otkriće

Kada žena pronađe novi posao ili otkrije novi način učenja, to znači da će biti zadovoljna sobom i osjećati se ispunjeno. U ovoj fazi njena dosadašnja karijera će se zaokružiti.

Jasna slika

Kada žena napokon prebrodi teškoće, nailazi mirna faza. Zna tko je, što želi, i donosi dobre odluke. Konfuzija je nestala, ovo je trenutak kada postiže balans, i ona je sretna.