Home Politika ​Božo Petrov: Nestanak Mesićeva dosjea iz Hrvatskog državnog arhiva nije slučajan

​Božo Petrov: Nestanak Mesićeva dosjea iz Hrvatskog državnog arhiva nije slučajan

SHARE

Na višekratne upite novinara o tome je li Vlaho Orepić izašao iz jučer Kluba zastupnika Mosta zbog borbe za kandidaturu na predsjedničkim izborima, predsjednik Mosta Petrov  nije želio odgovoriti, rekavši da je riječ o jučerašnjoj vijesti, a da se danas bavi aktualnim pitanjima.

O ‘nestanku Mesićeva dosjea’: To nije slučajno 

No, Petrov je bio voljan komentirati slučaj ‘nestanka dosjea’ Stjepana Mesića iz Hrvatskog državnog arhiva (HDA).

“Mi smo u svibnju uspjeli u nakani da se otvore arhivi. … Sve ovo ostalo, poput nestalih dosjea i onih koji su izašli, govori o tome koliko je važno raščistiti stvari i što se sve zadnjih 20 godina događalo iza zavjese. Dakle, presumpciju o tome tko je kriv, tko je trebao dostaviti ili posložiti dosje gospodina Mesića i svih ostalih koji možda nedostaju, ostavljam vama i javnosti na analizu”, rekao je Petrov. Dodao je kako  ne smatra slučajnošću nestanak dosjea Stjepana Mesića.

Prema pisanju današnjeg Jutarnjeg lista, ‘dokument o SDS-ovoj obradi Stjepana Mesića nije dostupan’. Jutarnji također navodi da kada su iz tog medija “zatražili uvid u Mesićev dosje, koji se nalazi u popisu dosjea koje je SOA dostavila u HDA, dobili su usmeni odgovor kako tog dosjea – nema”.