Home Društvo Epilog seks skandala: Saška u pritvoru, a svećenik napustio crkvu u Derventi

Epilog seks skandala: Saška u pritvoru, a svećenik napustio crkvu u Derventi

SHARE

Katolički svećenik I.K., kojeg je Saška Kovačević (22) iz Modriče sa svojim momkom Aleksandrom Vasiljevićem (27) iz Doboja prevarila za četvrtinu milijuna KM, napustio je crkvu u Derventi, u koju je bio premješten nakon seks skandala, koji je zaintrigirao bh. javnost.

Dok fratar čeka odluku gdje će nastaviti da obavlja svoju dužnost, Kovačević će sljedećih 18 mjeseci na osnovu odluke Osnovnog suda Doboj provesti u pritvoru ovdašnjeg Kazneno-popravnog zavoda, pišu Nezavisne novine.

Potvrdili su to iz dobojskog Tužiteljstva, navodeći da će se opravdanost pritvora sudski kontrolirati svaka dva mjeseca. U pritvoru godinu i pol ostaje i Vasiljević, dok će se Mile Joksimović (27) iz Modriče braniti sa slobode.

Njih troje optužnica, koju je dobojski Osnovni sud potvrdio 13. studenog, tereti za ucjenu, neovlašteno fotografiranje, tešku krađu i lažno predstavljanje. Kovačevićeva i Vasiljević su porno-snimcima ucjenjivali tadašnjeg modričkog fratra, koji im je isplatio oko 250.000 KM da snimci seksa sa Saškinom prijateljicom Danirom S. ne bi dospjeli u javnost.

Kada je shvatio da dvojac nema mjere i da novcem neće uspjeti spasiti svoj ugled, fratar je slučaj prijavio policiji, koja je započela istragu, tijekom koje su zajedno s Joksimovićem uhićeni u kolovozu ove godine. Kovačević je optužena za neovlašteno fotografiranje, odnosno ona je mobilnim telefonom snimala seks fratra i njene prijateljice, a osim što je sudjelovao u ovome, Joksimović je optužen i za krađu dva ručna sata, boce žestokog pića i 50 KM iz župne kuće u Modriči.

Vasiljevića, osim za ucjenu, terete i za lažno predstavljanje, jer se, navodno, tijekom kontakata s fratrom I.K. predstavljao kao inspektor SIPA. Prije nego što su uhićeni, Kovačević i Vasiljević, u Doboju poznatiji kao Aco Steroid, živjeli su u iznajmljenom stanu u centru Doboja. Prema neslužbenim informacijama, Vasiljević je vlasnik jedne od ovdašnjih teretana, a Kovačević, nekadašnju sportašicu, je upoznao na otvaranju istog takvog objekta u Modriči.