Home Društvo ​FOTO: Svečana sjednica i promocija Građevinskog fakulteta

​FOTO: Svečana sjednica i promocija Građevinskog fakulteta

SHARE

“Kada su 70-tih godina prošlog stoljeća utemeljitelji pokrenuli Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, sigurno nisu bili svjesni da će ove 2017.godine, ova visoko školska institucija prerasti u  respektabilnu, značajnu i ponosnu instituciju”- riječi su rektora Sveučilišta u Mostaru prof. Zorana Tomića, koje je uputio vodstvu i studentima Građevinskog fakulteta na današnjoj svečanoj sjednici i promociji diplomanata.

Svečano je promovirano ukupno 109 diplomanata, odnosno 38 magistara i 71 prvostupnik.

Dekanica fakulteta prof. Maja Prskalo, povodom obilježavanja 39. godišnjice od osnutka fakulteta, kazala je kako se fakultet iz godine u godinu trudi ponuditi studentima najbolju naobrazbu.

Prema rezultatima analiza i ocjena koje su dobili, daje im za pravo svrstati se među bolje organizirane ustrojbene jedinice na Sveučilištu.

Franciska Z. magistrirala je kolegiju Geotehničko inženjerstvo i zaposlena je,a ova joj diploma predstavlja krunidbu školovanja i otvara puteve za daljnje poslovanje i mogućnosti. Njen kolega, Toni. V prvostupnik je Građevine. ” Ne planiram nastavljati dalje, za mene je prva diploma uistinu dovoljna, jer sam već zaposlen u struci”- kazao je.

“Vama promoventima koji ste završili diplomski studij želim poručiti kako ste osposobljeni za planiranje, projektiranje, nadziranje i izvođenje stručnih, razvojnih i znanstvenih projekata, a nakon određenog vremena, stjecanjem radnog iskustva i za preuzimanje vodeće uloge u poduzećima i važnim institucijama” – kazala je dekanica Prskalo.

Između ostalog, rektor je kazao diplomantima da grade mostove, betonske ali još više ljudske. Oni su jači od svih betona.

“No ako ste osobe koje povezuju i obale i ljude, onda ste posebno vrijedni za svaku društvenu zajednicu, posebno našu u kojoj ćete raditi i živjeti” – poručio je rektor.