Home Kultura ​Hercegovačka kuća hit na najboljem adventu u Europi!

​Hercegovačka kuća hit na najboljem adventu u Europi!

SHARE

Ovogodišnji Advent u Zagrebu traje već gotovo dva tjedna i ponovno je, po treći put, proglašen najboljim adventom u Europi.

Okićen i blještavi grad krase i adventske kućice koje su nikle gotovo mjesec dana prije samog početka i koje posjetiteljima nude vrhunske gastronomske delicije, od popularnih vrhunskih kobasica i odličnog kuhanog vina pa sve do ekskluzivnih ponuda samo za ovu prigodu.

U moru šarmantnih božićnih kućica i ponuda jedna od najinovativnijih i najprimamljivijih kućica koja je novinarki portala Zagreb.info  zapela za oko i čija ju je ponuda duševila; prvo pogledom, a zatim i okusom je i Hercegovačka kuća!

Student iz Hercegovine Krešo ove godine otvorio je dosad neviđenu adventsku kućicu – Hercegovačku kuću – koja se nalazi u Gajevoj ulici tik do hotela Dubrovnik. Mladi student doselio se u Zagreb prije pet godina i studira na Libertasu.

Već je prije, s obzirom na to da je svake godine posjećivao zagrebački Advent, razmišljao o tome da otvori Hercegovačku kuću. Ove godine odlučio se na taj pothvat i prijavio se putem stranice Turističke zajednice Grada Zagreba, spojio s organizatorom i predložio mu svoje ideje. Iako je isprva organizator bio skeptičan budući da se radi o mladom i naizgled neiskusnom studentu, sada je i više nego zadovoljan, tvrdi naš sugovornik, smjerom u kojem je sve vezano uz kućicu krenulo.

Dolazim velik broj Zagrepčana koji su čuli za ovu kućicu i koji žele kušati hercegovačke specijalitete. Dosad, kaže mladi student, nisu imali nikakvih primjedbi ni od koga. Najvjerniji posjetitelji su ipak Hercegovci koji žive u Zagrebu.

A kakva je ponuda? “Ono najposebnije u našoj ponudi je tradicionalni hercegovački uštipak koji su pravile naše bake i majke, a koji se i danas jede kod nas. Radi se od običnog brašna, tople vode i malo soli. Imamo razne uštipke, s livanjskim sirom i hercegovačkim pršutom. Ove godine uveli smo i uštipke s Nutellom budući da nismo htjeli fritule već nešto naše, ali novo“, istaknuo je poduzetni Hercegovac.

“Volio bih da ljudi dođu i probaju naše specijalitete budući da za to u Zagrebu nemaju priliku jer u gradu nema nijednog tradicionalnog hercegovačkog restorana“, zaključio je sugovornik portala Zagreb.info i dodao da su svi dobrodošli u Hercegovačkoj kući.