Home Crna kronika Pucnjava u Mostaru: Pekar ponovo na meti reketaša?

Pucnjava u Mostaru: Pekar ponovo na meti reketaša?

SHARE

U samo mjesec dana imovina Pervera Gigolaja (37), vlasnika pekare „Inpek” u mostarskom naselju Zalik, našla se na meti nepoznatih napadača.

Nakon što je 15. studenog bačena eksplozivna naprava pod njegov automobil BMW X1, koji je bio parkiran pred kućom a krajem studenog i pred njegovu kuću, u noći s četvrtka na petak, nepoznate osobe ispalile su pet hitaca iz pištolja u izlog njegove pekare u Zaliku, javlja Dnevni avaz.

Uništen izlog

Pri tome su osim na izlogu nastala oštećenja i u unutrašnjosti objekta.

– Slučaj se desio u petak ujutro u 3.30 sati. Pucano su tu s s obližnjeg nadvožnjaka da ih ne bi uhvatila kamera. U pekari i ispred je postavljen video-nadzor koji pokriva i dio ulice. Radnik koji je došao tu u tri sata nije ništa čuo tako da su vjerojatno imali prigušivač. Radnici su me obavijestili me ujutro a ja sam u 5.30 sati pozvao policiju – ispričao je Gigolaj.

Policija je, dodaje, stigla u šest sati te su se zadržali do 8.30. Gigolaj kaže da su tijekom očevida pronašli metke, između ostalog, jedan je ostao zaglavljen na roleti.

S druge strane, iz MUP-a HNŽ su kazali da je ovaj slučaj u biltenu evidentiran jutros (subota) u 3.30 sati.

Ne zna tko su

Na pitanje sumnja li i na koga, Gigolaj kaže da zaista ne zna tko mu ovo i zašto čini.

– Stvarno ne znam tko je, što je i kako. To je sve malo čudno. U policiji su me isto pitali nakon drugog slučaja tko mi ovo radi a ja sam im rekao da ne znam i da bi oni to trebali doznati. Međutim, nisu mi javili ni za ranije slučajeve da su nešto saznali. Ovi koji mi to rade očigledno vide da niko ništa ne otkriva i evo vidite šta rade. U opasnosti mi je posao, obitelj i život, počinitelji se ne otkrivaju a to se moralo učiniti. Čudno je i što iz policije kažu da je jutros prijavljen zadnji slučaj, a zapravo je jučer ujutro. Ja se osobno ne bojim za sebe osim za obitelj – kazao je ogorčeni Gigolaj.