Home Kultura SLAVI 72. ROĐENDAN Željko Bebek: Tri puta se ženio, a od droge...

SLAVI 72. ROĐENDAN Željko Bebek: Tri puta se ženio, a od droge više je volio viski i žene

SHARE
Pjevač kaže kako ga pomlađuje druženje s unucima. Posebno uživam i u njihovoj ljubavi i odanosti prema meni kao svom djedu. Osjećam se lijepo i kao otac i kao djed – kaže glazbenik.

Željko Bebek, prvi pjevač grupe “Bijelo dugme” danas slavi 72. rođendan i tim povodom prisjetili smo se njegovog bogatog privatnog i glazbenog života.

U nedavnom intervju za Večernji list Bebek se prisjetio početaka svoje karijere i kako je prije “prave” karijere za njega bio uspjeh kada je svirkom mogao zaraditi za pivo ili na svirku doći taksijem. – Bilo je to vrijeme kad se nije moglo živjeti od glazbe, osim ako si dobio mjesečni angažman u  nekom hotelu. Morali smo se osloniti na pomoć roditelja. Definitivnu odluku o bavljenju glazbom donio sam kad smo počeli pripremati Bijelo dugme,  još smo se zvali Jutro. Tada sam dobio neki uredski posao, a da bih vizualno odgovarao bendu, morao sam pomalo vraćati dugu kosu jer ipak je ona  simbol pobune u rock’n’rollu, što nije bilo u skladu s dress codeom na poslu. Direktor firme pozvao me na razgovor i rekao mi da ta moja duga kosa ne  ide s firmom. Pokušavao sam ga uvjeriti da sam u pravu, no nije bilo lako naći kompromis. Rekao mi je da moram birati. U tom trenutku odabrao sam glazbu. Upravo taj trenutak smatram početkom svoje glazbene karijere iako moje bavljenje glazbom, naravno, traje puno dulje od tih 40 godina. – prisjetio se Bebek.

U vrijeme njegove slave brojni glazbenici su uživali u drogama, ali njega priznaje nikada nije zanimao taj porok. – Nikad nisam htio probati drogu. Bilo je pritisaka ali u tom poroku nisam znao uživati. Više sam uživao u viskiju i ženama – otkrio je lanu u jednom intervju. Počeci u Bijelom dugmetu bili su mu najbolja odskočna daska za solo karijeru.

– Goran je tad napravio neke dobre pjesme, ja sam to iznio na svoj način i to mi je osiguralo put za  kasnije. Ti počeci su mi donijeli da i danas živim od muzike i uživam u njoj  – izjavio je nedavno za Blic. Priznaje da s Goranom Bregovićem nikada nije bio dobar prijatelj, ali bili su dobri suradnici kojima su se putevi u jednom trenutku razišli. Prije 12 godina Bijelo dugme organiziralo je povratničku turneju, ali nakon toga kaže Bebek niti on zanima Bregovića, niti Bregović zanima njega.

Pjevač se ženio tri puta i iz prvog braka ima kćeri Silviju i Biancu, a iz trećeg braka s Ružicom ima kćer Katarinu i sina Zvonimira koji je krenuo tatinim glazbenim stopama. Jako je blizak sa svojom djecom, a kći Silvija podarila mu je troje unuka.

– Pomlađuje me sigurno i druženje s unucima Tinom, Leonom i Emom, djecom moje kćeri Silvije, koju imam iz prvog braka, i zeta Marka. Sjajni su, idu svi u školu, ali su svi mlađi od Katarine. Posebno uživam i u njihovoj ljubavi i odanosti prema meni kao svom djedu. Osjećam se lijepo i kao otac i kao djed. – kaže Bebek.