Home Društvo Nikola Škobić: ”Želim ostati u Bosni i Hercegovini i ovdje graditi budućnost”

Nikola Škobić: ”Želim ostati u Bosni i Hercegovini i ovdje graditi budućnost”

SHARE

Baš zbog toga što planiram ostati u Bosni i Hercegovini nakon fakultetskog obrazovanja, upisao sam Ekonomski fakultet u Mostaru”, rekao je Nikola Škobić, dobitnik Dekanove nagrade za ostvareni prosjek 4,88.

Nikola je student druge godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Za taj se fakultet odlučio tijekom srednjoškolskog obrazovanja zato što ekonomija nudi široko područje rada i interdisciplinarno je povezana s drugim znanostima. ”U srednjoj školi me zanimala matematika i društvene znanosti, pa mi je ekonomija povezala to dvoje.

Osim Dekanove nagrade, primio je i pohvalnicu za izvrsnost u akademskoj 2016./17. godini od predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, te je dobitnik Huawei stipendije. ”Ove nagrade za mene su potvrda mog dosadašnjeg truda i rada, ali i veliki motiv da još bolje nastavim učiti i raditi’‘, kaže Nikola za Treći.ba, te dodaje kako i ove akademske godine ima u planu dobiti nagrade za svoj uspjeh.

Nikoli su najveća potpora i uzor roditelji, no kako ističe, dodatan uzor su mu profesori s kojima se susreo tijekom dosadašnjeg studiranja, te je pohvalio kvalitetu njihovoga rada.

Osim što studira, član je Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru već drugu godinu za redom. Ističe kako se ne trebaju zanemariti ostale izvannastavne aktivnosti za postizanje uspjeha.

Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj”, kaže Nikola, a studentima poručuje da ulažu u svoje znanje i da uvijek daju najbolje od sebe jer se rad i upornost na kraju  isplate.

Iva Grbavac