Home Zanimljivosti Cijeli život pogrešno stavljamo svjećice na bor

Cijeli život pogrešno stavljamo svjećice na bor

SHARE

Čovjek koji nam je otvorio oči o kićenju bora

Svako ima svoju blagdansku tradiciju, pogotovo kada se radi o ukrašavanju bora. Ali, evo jedne informacije koja će  vas sigurno zapanjiti – stavljali ste sijalice na bor na pogrešan način.

Dizajner Frančesko Bilot tvrdi da bi trebalo postavljati vertikalno, jer se tako sprečava da sjaj sijalica nestane u sredini jelke.

“Na ovaj način će svaki dio vašeg bora, od grane do grane sijati punim sjajem”, rekao je Biloto za “House Beautiful”.

Dodao je da je još jedna dobra stvar što će skidanje ukrasa biti lakše i manje neuredno.

Da bi se dobio potpuni efekat, Biloto savjetuje da se počne od vrha jelke i da se sijalice spuste do dna. Zatim, podignite sijalice sedam do deset centimetara na desno i vratite ih do vrha bora. Ponavljajte proces dok ne ukrasite cijeli bor. Da biste postigli da i sredina bora sija, postavite najsjajnije ukrase u dubinu, kako bi reflektirali svjetlost.

Iako mnogim ljudima nije ugodno da se udalje od uobičajene tehnike, sve što može olakšati težak zadatak skidanja ukrasa sa bora dobiva pozitivne reakcije.

Još jedan koristan savjet – kada ove godine budete skidali sijalice sa bora, nemojte ih samo strpati u kutiju da se ne bi zamrsile. Obmotajte ih oko ostatka od role toalet papira i sljedeće godine se nećete morati mučiti da ih odmrsite.