Home Politika Ratko Mladić tvrdi da je u kritičnom stanju, traži od odvjetnika da...

Ratko Mladić tvrdi da je u kritičnom stanju, traži od odvjetnika da mu “spase život”

SHARE
OSUĐENI ratni zločinac Ratko Mladić danas je navodno svom odvjetniku u Hagu Draganu Ivetiću uputio dramatičan zahtjev: “Pod hitno mi spašavajte život!”
Bivši general snaga bosanskih Srba je branitelja pozvao odmah nakon posjeta srpskih liječnika i prilično zabrinuto tražio da se nešto učini, jer je, kako tvrdi, uvjeren da mu je u pritvoru život ugrožen, javljaju srpske Novosti.
Što su liječnici, kardiokirurg Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić, utvrdili prilikom pregleda nije poznato, jer prema propisima suda u Hagu ne smiju ništa komentirati, niti u javnost iznositi podatke o Mladićevom zdravlju.
Oni su danas trebali nastaviti dvodnevni pregled Mladića, ali i o njegovom zdravstvenom stanju razgovarati sa pritvorskim liječnicima. Poslije pregleda napisat će izvještaj u kojem će dati mišljenje i dijagnozu koju su ustanovili i predložiti na koji se način Mladić mora liječiti
“Stanje je alarmantno, brinemo i iščekujemo izvještaj srpskih stručnjaka. Ne znam što je to oca uznemirilo, pa je tražio od odvjetnika da mu se spašava život”, rekao je za Novosti njegov sin Darko Mladić.
Mladićev odvjetnik: On se nikad ne žali, ovo je prvi put
Mladićev odvjetnik Branko Lukić tvrdi da ratni zločinac kojeg brani “nikada ne kuka niti se na bilo što žali” te da je zbog toga bio potpuno zatečen kad je čuo za njegov poziv. “Sve ove godine ovo je prvi put da nam se obratio s nekim problemom”, rekao je Lukić.
Poslije višemjesečnih odgoda, sud je dozvolio liječnicima Veliboru Ristiću i Gorici Đokić da pregledaju Mladića. Međutim, od suda su dobili zabranu unošenja opreme za liječnički pregled u zatvorski krug, uključujući tlakomjer ili stetoskopske slušalice, pa su u pritvor na kraju unijeli samo papir i olovku, pišu srpske Novosti.
Prethodno su zbog kvalitetnijeg pregleda tražili i kompletnu zdravstvenu dokumentaciju iz posljednja dva mjeseca, ali je ona neobjašnjivo nestala iz ćelije, navode Novosti. Trag joj se izgubio poslije izvanrednog pretresa prošlog tjedna, tvrdi srpski list.
Odvjetnici traže dulji rok za žalbu 
Obrana Ratka Mladića jučer je zatražila od Žalbenog veća da im produži rok za najavu žalbe za još pet mjeseci.
“Rok od 30 dana nam ističe u petak i nema šanse da je do tada predamo. Za tako kratko vrijeme od presude bilo je nemoguće završiti sav posao”, rekao je odvjetnik Branko Lukić.