Home Zanimljivosti 5 savjeta uz koje ćete postati jutarnji tip osobe!

5 savjeta uz koje ćete postati jutarnji tip osobe!

SHARE

Ukoliko se ubrajate u one osobe koje alarm pomiču za dvije minute unaprijed, teško se razbuđujete i često se za posao spremate u svega par minuta, onda je možda vrijeme da polako mijenjate svoju rutinu i saznate kako jutra možete početi energični, nasmijani i motivirani. Vaša jutarnja rutina može sadržavati i doručak, tjelovježbu i vrijeme za vas! Kako? Izdvajamo 5 praktičnih savjeta.

#Probudite optimizam od ranog jutra
Nemojte jutro započeti mrzovoljni. Držite se sljedećeg seta razmišljanja: budni ste, pred vama je cijeli dan. Rastegnite se, nasmijte i ignorirajte osjećaj pospanosti. Kroz koju minutu ćete se u potpunosti probuditi i osjećate entuzijazam za sve što vas čeka, budući da ste ranijim ustajanjem sebi priuštili dodatno vrijeme za obavljanje svih zadataka.

#Pazite na zdravi doručak
Nemojte kavu piti u hodu. Svako jutro započnite uz citruse koji će vam dati energiju i dodatno vas razbuditi, kavu ili čaj te hranjiv doručak.

#Kreirajte listu stvari kojima se veselite
Taj dan ili taj tjedan. Tako ćete od ranog jutra imati osmijeh na licu. Bilo da je riječ o projektu koji započinje u 2018. godini, uzbuđenju jer nam se bliže blagdani ili nečem trećem – zapisivanje misli koje vas veseli utjecatI će pozitivno na vas.

#Jutarnje afirmacije
Dok se spremate možete poslušati neki od omiljenih TED govora, pročitati inspirativne izjave ili dio knjige koja vas inspirira, a sve to u cilju buđenja dodatne doze samopouzdanja, hrabrosti i proaktivnosti.

#Jutarnja tjelovježba
Čak i tjelovježba od samo 10 minuta ima velik utjecaj na buđenje cijelog organizma. Na vama je da izaberete rutinu koja vam u potpunosti odgovara.