Home Gospodarstvo Ana Lukenda, dizajnerica iz Ljubuškog, predstavlja novu kolekciju brenda MOA baggeek

Ana Lukenda, dizajnerica iz Ljubuškog, predstavlja novu kolekciju brenda MOA baggeek

SHARE

Kada razgovaramo o torbicama, slažemo se da su one odraz osobnosti, stila, navika i potreba žena koje ih nose, ma koliko one bile modno diktirane, svake sezone. Isto tako znamo da su pripadnice ljepšeg spola jako neodlučne, pogotovo kad je o torbama riječ. MOA baggeek je i do sada dizajnirala i izrađivala torbe s dva lica, ali nova kolekcija je posebna još i po tome što je svaka torba unikatna( jedinstvena). Mnoštvo boja i struktura, pogodnih za različite kombinacije, ipak svaka torba ima i drugu stranu, crnu, za ona “ne znam što bih odjenula” jutra.

Ova MOA zima sigurno neće biti monotona. Iako je neuobičajeno doba godine za objavljivanje nove kolekcije, Ana je odlučila da će nova kolekcija svjetlo dana ugledati baš u najradosnijem mjesecu u godini, pa je za paletu izabrala mnoštvo boja i dezena. Način na koji ih je kombinirala dati će vam cijeli spektar mogućnosti u vašim odjevnim kombinacija, a kad se jednog jutra ne mognete odlučiti, jednostavno svoju MOAu okrenite na drugu stranu i riješit ćete sve izazove.

07

06

Ono što će, vjerujemo, mnoge od vas posebno obradovati je činjenica da je svaka torba iz nove MOA baggeek kolekcije unikatna. Zato je Ana, birajući modele za predstavljanje kolekcije, izabrala totalno različite djevojke, a svaka je posebna na svoj jedinstven način.

01 Ajla MustapcicAjla Mustapčić, 22, studentica filozofskog fakulteta u Sarajevu, smjer engleski jezik. U slobodno vrijeme bavi se solo pjevanjem i predaje engleski jezik online.

02 Ana Gavran

Ana Gavran, 21, studentica modnog dizajna na Logosu u Mostaru. Bavi se crtanjem i modelingom, trenutno nosi titulu Top Model Hrvatske za World Top Model.

04 Lamija Hadzic

Lamija Hadžić, 23, studentica  filozofskog fakulteta u Sarajevu, smjer historija umjetnosti i komparativne književnosti. U slobodno vrijeme radi sa djecom i kao hostesa u Narodnom pozorištu.

03 Hana Muratovic

Hana Muratović, 17, učenica četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Obrazovana flautistica, sportašica/polumaratonka, šahistica i članica tri hora.

MOA baggeek torbe, kao i haljine možete potražiti na Facebooku i Instagramu.

Modeli: Ajla Mustapčić
Ana Gavran
Hana Muratović
Lamija Hadžić

Foto: Ana Lukenda