Home Društvo Širokobriježanin fra Antonio Musa novi đakon u Chicagu

Širokobriježanin fra Antonio Musa novi đakon u Chicagu

SHARE

Te večeri, 14. prosinca mnogi su se zaputili u crkvu Svetog Jeronima kao bi s mladim Antoniom Musom proslavili ređenje za đakona.

Vidno uzbuđen, sa žarom u srcu I veselim osmijehom kojeg nije skidao s lica, po polaganju ruku pomoćnog biskupa Chicaga Alberta Rojas Garcia mladi Antonio zaređen je za đakona katoličke crkve. Uz prisustvo svoje braċe franjevaca, na čelu s Kustosom hrvatske franjevačke obitelji fra Jozom Grbešom koji je I pozdravio okupljene, Antonia je ujedno preko live stream Facebook stranice Cro Franciscans – Franjevci pratilo I veliko mnoštvo iz domovine, a naročito njegova obitelj u Širokom brijegu.

Sami video pregledan je više od 2400 puta, tako da je iako udaljen, mogao podijeliti ovaj veliki događaj s dragim ljudima u domovini. Svojim dolaskom ređenje su također uveličali I generalni konzuli RH I BiH, gospođa Sanja Lakoviċ, te gospodin Berislav Vujeva.

Po završetku Svete mise i ređenja, priređena je večera gdje se okupljenima obratio fra Jozo Grbeš, rekavši kako je život fratara takav – zarede se I krenu na put, gdje god da ih on vodio. Sam Antonio zahvalio se okupljenima I rekao kako iako daleko od svoje obitelji, među ovim ljudima našao je prijatelje I svoj dom, tako reċi, svoju novu obitelj. A hrvatska zajednica je sretna I počašćena da je upravo u Chicagu, među našim ljudima, odlučio pronaći taj dom.

Novi hrvatski đakon u Chicagu