Home Crna kronika Za Aldinom Mulićem koji je nestao u Miljacki od jutros traga blizu...

Za Aldinom Mulićem koji je nestao u Miljacki od jutros traga blizu 800 spasilaca

SHARE

Najopsežnija potraga za nestalim mladićem Aldinom Mulićem počinje jutros. Kako je najavljeno iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) riječ je o najvećoj potrazi o jednoj osobi koja je ikada izvedena u Bosni i Hercegovini.

Pripadnici FUCZ-a uz pomoć ostalih službi već sedam dana intenzivno tragaju za tijelom Aldina Mulića, a današnja potraga će početi od Dolac Malte, odnosno mjesta nesreće u Sarajevu.

U akciji će sudjelovati blizu 800 ljudi koji će pregledati kompletan teren i rijeke od Sarajeva do Doboja.

U traganju za mladićem uključeni su i pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske, Kajak klub iz Ključa, s deset čamaca, GSS BiH, GSS FBiH, klubovi “Neretva” i “Bosna”, Specijalna jedinica Federalne uprave policije, Rafting klub “Vrbas” iz Banje Luke, a i načelnik Lopara ponudio je svoju pomoć, dok je i žirokopter preletio područje potrage kako bi FUCZ-u dostavili podatke za mape.

Podsjećamo, dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošlog tjedna. Prvo je u mutnu vodu upao Mulić, a Fočo je skočio za njim želeći da ga spasi. Tijelo Irhana Foče nađeno je u rijeci Bosni, u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.