Home Zanimljivosti “BOŽIĆNI DUH”: Ako ne bude spavala tri dana, zadnju tepsiju će ubacit...

“BOŽIĆNI DUH”: Ako ne bude spavala tri dana, zadnju tepsiju će ubacit taman prije polnoćke

SHARE

Razvlače se kore, mijese se kiflice, peku se pite…vrti se u Krešića sat za struju k’o autoškola na kružnom. Još malo pa će se dostić magična brojka od 22 suha kolača jer Ivanka mora popuniti onaj veliki oval za stola, a ne smiju biti dva ista kolača. Lani je kuma Ljilja ukadila, napravila 12m2 oblatne, pola metra više nego ona. Ove godine Ivanka sprema osvetu, breskvica izvrtila više nego Njemci rovova ‘43. Malog se umal nije odrekla kad je jučer razbio dvoje domaćih jaja što je za šapa čuvala, morala ih od kupovnih napravit.

Da nije uvezala onaj mikrokredit od black fridaya i sv.Nikole točno bi ostala na samo 10ak kolača. Sračunala je ako ne spavala tri dana, zadnju tepsiju će ubacit taman prije polnoćke. Muž joj govorio da kupe 5-6 kila kolača ali prije bi Ivanka ruke otkinula: “Ne bi od sramota ih stavila pred nekoga”.

Muž Ivan taman kiti jelku, na sniženju kasiro 400KM, taman lanjsku otplatili ali se prorijedila malo pa je bacili. Ovu novu kad je protreso ispala vjeverica iz Finske iz nje. Lani nakit crveni bio ali je ove godine demode pa je izdato naređenje da se kupe nove zlatne kugle. Uvezat će se i stolnjak zlatni da ne bode oči.
Djeca na vratima kače vijenac, manji se na maslinama nosi na ukop. Osjeti se “Božićni duh” gdje god makneš po kući…ako možeš maknut od tepsija. Odavno su već sve prozore zakitili sijalicama, ledenicama, šlaufima. Ne mari se za račun za struju jer šta je to naspram “Božićnog duha”. Stan na aveniji svijetli k’o kontrolni toranj, sreća pa Eurowings tek na proljeće dolazi.
Ivanka nervozna 5 dana, od one kore što joj je pripela ne priča niskim. Ako joj francuska salata u subotu ne uspije od grijeha neće moć ni na polnoćku – opravdano. Ivan će popodne skinut mesa što je suho, zaklali toliko da im je mesar dao polku gratis. Pojačat će malo sa čajnom ipak, da nije samo domaća kobasica na ovalu. Unucima su pokloni spremni, mislila im je dat one sindikalne što su ona i Ivan dobili ali joj nekakvi siromašni pa je ipak zakucala visu u turbo limachu.

Još je ostalo da ispeče ono gratis krmeta da ne propadne i da zamota 100-120 sarmica čisto radi ugođaja, kaže Ivan da ne može pratit 4 skakonice bez nje.

Svratila i kuma Ljilja u špijunažu, probala jednu šapu s’noga pa veli Ivanki: “Trebala sam i ja k’o i ti, kupit kolače a ne se zajebavat”.

Zabavni tekst prenesn sa TERSA