Home Društvo HRT je večeras uspio proglasiti BiH dijelom Europske unije; lijepo su je...

HRT je večeras uspio proglasiti BiH dijelom Europske unije; lijepo su je tamo i ucrtali na karti

SHARE

HRT-u se večeras dogodio jedan od spektakularnijih gafova dosad. Objašnjavajući u prilogu kako je Hrvatska jedna od zemalja Europske unije koje jučer nisu glasale za rezoluciju Opće skupštine UN-a kojom se Ameriku poziva da odustane od nedavnog priznanja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, HRT-ov novinar napravio je neshvatljivu bedastoću.

Pokušavajući nabrojati države EU koje su, uz Hrvatsku, bile suzdržane pri glasanju, novinar je među njima naveo i Bosnu i Hercegovinu. Državu koja, evidentno, nije članica Europske unije. “Među članicama EU, sedam je zemalja bilo suzdržano. Hrvatska, Češka, Poljska, Mađarska, Latvija, Rumunjska i BiH”, nabrojao je autor priloga. Inače, uz Hrvatsku, ukupno je šest članica EU bilo suzdržano oko rezolucije.

POTRUDILI SU SE PA SU NACRTALI I KARTU

Sve su popratili i kartom na kojoj su obojali zemlje članice Europske unije koje su kod glasanja bile suzdržane. Dok su nabrajali zemlje EU, zatamnili su, naravno, i BiH. Bosna i Hercegovina je stvarno bila suzdržana kod glasanja o rezoluciji o Jeruzalemu, ali nije, naravno, članica EU kako je HTV-ov novinar eksplicitno rekao. Autor ovog senzacionalnog priloga je, inače, novinar Miro Aščić.