Home Društvo Pripremite se: Već su krenule velike gužve, a pogledajte što nas tek...

Pripremite se: Već su krenule velike gužve, a pogledajte što nas tek čeka za vikend

SHARE

Zbog produženog božićnog vikenda na hrvatskim prometnicima i graničnim prijelazima očekuje se pojačan promet. Policija i HAK savjetuju vozačima da budu strpljivi i oprezni. Najveće gužve očekuju tijekom cijelog petka i u prvom dijelu subote, a potom ponovno u utorak

‘Najgušći promet očekuje se u petak tijekom cijelog dana i u subotu u prijepodnevnim satima, na autocestama A3 Bregana-Lipovac, A2 Zagreb-Macelj te A1 Zagreb-Split-Ploče, kao i na A6 Rijeka-Zagreb. Ponajprije će to osjetiti naplatne postaje oko Zagreba, Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Zaprešić, gdje će pojačan promet biti cijelog tjedna’, izvijestili su iz HAK-a.

Pojačan promet osjeća se već u gradskim središtima, posebice u blizini trgovačkih centara, a iz HAK-a podsjećaju da će ih biti i na glavnim cestovnim pravcima, u smjeru istoka te mora.

‘Turisti koji će željeti proslaviti Božić na našoj obali gužve mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8) te u trajektnim pristaništima i lukama. Dužih čekanja zasigurno će biti na svim graničnim prijelazima, osobito na onima sa Srbijom te Bosnom i Hercegovinom’, napominju u svojoj prometnoj prognozi.
Zbog pridržavanja Direktive Europske unije o takozvanoj sustavnoj graničnoj kontroli, koja podrazumijeva kontrolu svakog putnika i vozila, iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske građane mole za strpljenje na graničnim prijelazima te da planiraju putovanje kako bi u željenom vremenu stigli na odredište.

Najveće gužve na graničnim prijelazima u ovoj policijskoj upravi, kako su priopćili, očekuju od petka poslijepodne do nedjelje poslijepodne.

‘PU dubrovačko-neretvanska iskoristit će sve raspoložive kadrovske i tehničke resurse kako bi se osigurala što bolja protočnost prometa preko graničnih prijelaza’, poručili su iz dubrovačke policije.

Novi val pojačanog prometa i gužve u HAK-u očekuju potom na kraju produženog vikenda, odnosno drugog dana Božića, u utorak, i to tijekom cijelog dana, a posebice u popodnevnim i večernjim satima.

‘Tada će dužih čekanja biti ponovno na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod, Maljevac i slično, te sa Srbijom na Bajakovu’, napominju u HAK-u.