Home Nekategorizirano Čitlučki i ljubuški biciklisti u akciji ”Na dva kotača za jedan osmijeh”

Čitlučki i ljubuški biciklisti u akciji ”Na dva kotača za jedan osmijeh”

SHARE

Božić je vrijeme darivanja, ali i vrijeme milosrđa, kada suosjećamo i pomažemo potrebitima. Svoju humanost u ovom blagdanskom razdoblju tako su iskazali i čitlučki biciklisti, koji su ujedinili snage s ljubuškim biciklistima te proveli humanitarnu akciju „Na dva kotača za jedan osmijeh“, piše Dnevni list.

Pomoć potrebitima

Akciji se odazvalo ukupno 18 biciklista, njih 8 iz BK Ljubuški te 10 iz BK Brotnjo, a imali su zadatak posjetiti mališane u Obiteljskom centru „Ivan Pavao II.“ u Vionici, kao i štićenike koji borave u Domu za stare i nemoćne osobe.

Kako smo saznali od Brune Grgića, predsjednika BK Ljubuški, ovo nije bio prvi put da su se ljubuški biciklisti priključili čitlučkim u humanoj božićnoj akciji.

„Nema većeg zadovoljstva od onog kada možete nekome pomoći, a osobito u vrijeme blagdana. Upravo zbog tog razloga smo i ove godine odlučili podržati ideju naših kolega iz susjednog kluba te darovati djecu i starce slatkišima i voćem. Zauzvrat smo dobili vesele osmijehe i lijepe riječi“, kazao je Grgić za Dnevni list.

Druženje u Međugorju

Nakon obilaska štićenika u OC „Ivan Pavao II.“, kako je istaknuo naš sugovornik, biciklisti su se uputili do svetišta u Međugorju, gdje su udijelili slatkiše i porazgovarali s mališanima koji su se zatekli pred tamošnjom crkvom.

Grgić je također poručio kako ovo nije jedina akcija koju ljubuški biciklisti podržavaju tijekom najradosnijeg kršćanskog blagdana. Rado se odazivaju i na akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a tijekom one koja je održana prije nekoliko dana u prostorijama samostana na Humcu krv je darovalo njih sedmero.

Klub se u proteklom razdoblju angažirao i oko osnivanja GSS-a u Ljubuškom, a i nemali broj članova sudjeluje u radu Vijeća mladih općine Ljubuški.