Home Vijesti IZGUBILA NOGU ZBOG TAMPONA: Za nekoliko mjeseci amputirat će joj i drugu

IZGUBILA NOGU ZBOG TAMPONA: Za nekoliko mjeseci amputirat će joj i drugu

SHARE

Lijepa manekenka je prije nekoliko godina izgubila  jednu nogu zbog sindroma toksičnog šoka koji je uslijedio nakon što je predugo ostavila tampon u rodnici tijekom menstruacije. Sad će joj morati amputirati i drugu.

Lauren Wasser (29) iz Los Angelesa, piše magazin InSyle, dobila je sindrom toksičnog šoka (TSS) 2012. godine.

Nakonšto je upotrijebila super-plus tampon dok je imala menstruaciju i predugo ga ostavila u rodnici. na ambalažama je istaknuto da se ne drže više od osam sati, no  Wasser je rekla da je često mijenjala tampone dok je imala simptome infekcije.

– Počelo je kao simptomi slični gripi, a potom sam dobila težak srčani udar te završila na aparatima. Gangrena je počela zahvaćati moje noge. Morali su mi amputirati desnu nogu – kazala je.

Imala je samo 24 godine kad joj se to dogodilo.

Pronađena je u svom stanu 10 minuta od smrti, licem prema dolje, bez svijesti, na podu spavaće sobe prekrivena izmetom i povraćanjem, nakon što je majka pozvala policiju na zdravstvenu provjeru, s obzirom na to da joj se kći nije javljala neko vrijeme.

Sad trpi neizdržive bolove ali dok čeka na amputaciju i druge noge želi upozoriti žene i djevojke o potencijalnim rizicima povezanima s tamponima kroz promicanje zakonodavstva za transparentnost ženskog higijenskog proizvoda.

“Moja lijeva noga ima otvoreni ulkus, nema pete i nema prstiju”, rekla je za InStyle.

“Ja sam svakodnevno u teškim bolovima.”

Njezino tijelo je proizvelo kalcij koji je uzrokovao da joj kosti rastu na nozi. Trebala je operaciju da stanji kost jer je postalo previše nepodnošljivo za hodanje. Wasser također ne smije smočiti nogu zbog otvorenog ulkusa.

Fenix-magazin/MD