Home Kultura Životna priča bivšeg nogometaša Manchester Uniteda koji je postao svećenik: ‘Uvijek sam...

Životna priča bivšeg nogometaša Manchester Uniteda koji je postao svećenik: ‘Uvijek sam bio vjernik i redovito se molio’

SHARE

Bivši vezni nogometaš Manchester Uniteda i Norwich Cityja Philip Mulrynesvojedobno je igrao nogomet s jednom od najvećih zvijezda u povijesti britanskog nogometa – Davidom Beckhamom. Nakon nogometne karijere, o čemu smo u dva navrata pisali,  postao je svećenik te je život posvetio Bogu.

(VIDEO) Bivši nogometaš Manchester Uniteda postao svećenik!

‘Predati se Bogu’: Bivši nogometaš Manchester Uniteda i reprezentativac Sjeverne Irske postaje svećenik!

U zanimljivom razgovoru za španjolsku Marcu ispričao je svoju životnu priču. Na najbolji način objasnio je razloge zašto se odlučio na korak koji je, kako navodi Marca, ”iznenadio mnoge u Velikoj Britaniji”.

Foto: Snimka zaslona

Mulryne je isto tako pokušao objasniti ljudima po čemu su to nogomet te svećenički poziv slični.  Naime, događaj koji mu je pokazao put u životu, koji mu je život promijenio, bilo je  volontiranje, točnije rad u centru za beskućnike. Tamo je pomagao većinom alkoholičarima koji su se pokušali izvući iz zamke u koju su upali. Mnogi su u tome uspjeli.

“Shvatio sam tada da u tim slomljenim ljudima ima još puno dostojanstva. Pokazali su mi koliko sam kao nogometaš bio sebičan i pomogli da shvatim, da se, ako zaista želimo biti ljudi, moramo davati drugima”,  rekao je za Marcu Mulryne te je dodao kako je uvijek bio vjernik, iako mu nekada nije bilo lako. U najtežim je trenucima pronašao utjehu u vjeri.  Kaže da je znao oduvijek kako Bog za njega ima planove, planove za njegov život i planove koji  dobri za njegovu i dobrobit drugih.

”Uvijek sam bio vjernik, tijekom 13-godišnje karijere redovito sam se molio, a kad mi je ponuđeno da budem svećenik rekao sam da”.

Život nogometaša, kaže, omogućio mu je puno toga, pa i mnoga  zadovoljstva, no, smatra kako je to bio površan život, dodavši kako su mu  vjera i život svećenika pružili puno veće zadovoljstvo. Pružili su mu mogućnost da više pomogne ljudima.

Kada je usporedio svećenički poziv i nogomet rekao je kako je njegov sadašnji poziv sličan onome čime se bavio ranije.

“Živim u zajednici s drugim muškarcima koji imaju isti cilj”, kazao je bivši reprezentativac Sjeverne Irske.

Izvor: narod.hr